Kto je zodpovedný za podvodné telefonáty členom britskej vlády?

NETKY.SK • 21 Marec 2022, 16:32 • 2 min
Kto je zodpovedný za podvodné telefonáty členom britskej vlády?

LONDÝN - Na falošné telefonáty upozornili viacerí členovia kabinetu. Británia začala v tejto súvislosti vyšetrovanie. Úrad britského premiéra na Downing Street v pondelok označil možného vinníka.

slovakia

left justify in out

Hovorca britského premiéra Borisa Johnsona povedal, že za podvodné telefonáty členom britskej vlády je zodpovedné Rusko. „Je to štandardný postup pre ruské informačné operácie,“ uviedol a podobné operácie označil za súčasť stratégie Kremľa, ktorej cieľom je pokúsiť sa a odviesť pozornosť od nezákonného konania Ruska na Ukrajine a porušovania ľudských práv, ku ktorému tam dochádza.

 

Britský minister obrany Ben Wallace minulý štvrtok oznámil, že sa s ním prostredníctvom videokonferencie pokúsil spojiť podvodník, ktorý tvrdil, že je ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ.

 

Prečítajte si tiež: Britskému ministrovi obrany sa dovolal podvodník vydávajúci sa za Šmyhaľa

 

Britská ministerka vnútra Priti Patelová neskôr uviedla, že krátko predtým taktiež zaznamenala telefonát od podvodníka, pripomína Sky News. K takýmto telefonátom podľa hovorcu britskej vlády nikdy nemalo dôjsť, preto britské úrady začali vo veci vyšetrovanie.

 

 

Johnsonov hovorca vyzval ľudí, aby nenapomáhali šíreniu dezinformácií v prípade, ak sa objavia videoklipy súvisiace s týmito falošnými telefonátmi. „Vyzývane ľudí, aby nenapomáhali úsiliu ruských úradov oslabovať reakciu medzinárodného spoločenstva na to, čo sa deje na Ukrajine,“ povedal hovorca britskej vlády na margo ruskej vojenskej agresie voči Kyjevu.

 

Možno vás zaujme: Posun v kauze zmeniek TV Markíza. Štefan Agh ide do väzenia!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies