Walesania opäť remizovali, Coleman: Je to skvelý bod, stále je o čo hrať a stratu môžeme dohnať

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 10:37 • 2 min
Walesania opäť remizovali, Coleman: Je to skvelý bod, stále je o čo hrať a stratu môžeme dohnať

BELEHRAD - Opäť remíza. Prekliatie futbalistov Walesu trvá a bronzovým medailistom z minuloročných ME vo Francúzsku sa začína vzďaľovať účasť na MS 2018 v Rusku. Mužstvo trénera Chrisa Colemana bolo v nedeľňajšom stretnutí v Srbsku blízko k trojbodovému zisku a zdramatizovaniu situácie v D-skupine, no nakoniec bol z toho v Belehrade ďalší nerozhodný výsledok (1:1). V tejto eliminácii v šiestich vystúpeniach uhralo až päť remíz.

slovakia

left justify in out

Kouč waleských "drakov" bol však nadšený zo zisku bodu na horúcej balkánskej pôde a pred tohtoročnou kvalifikačnou jeseňou zostáva optimistom. "Je to skvelý bod. Viedli sme 1:0, ale súper nepoľavoval v útočení. Očakávali sme ťažký zápas. Nemohli sme sem prísť a hrať otvorený futbal. V kvalifikácii MS 2014 sme tak učinili a dostali sme v Srbsku výprask 1:6. Stále je o čo hrať a stratu, ktorú máme na Srbov a Írov, môžeme dohnať. Náš nedeľňajší súper ešte hrá v Rakúsku aj v Írsku," povedal Coleman pre Sky Sports.

V tabuľke "déčka" nedošlo k výraznejšej zmene - lídrami sú naďalej Srbi a Íri (12 bodov) prenasledovaní Walesanmi a Rakúšanmi (8). Vývoj v tejto skupine však mohol byť omnoho zamotanejší, keďže táto "osembodová" dvojica nebola ďaleko od trojbodového zisku.

"Nevstúpili sme do duelu tak, ako sme chceli. Začali sme bojazlivo, inkasovali gól a vôbec sa to nevyvíjalo v náš prospech. Neskôr sme však zrýchlili našu hru a začali dominovať. Myslím si, že s bodom môžeme byť spokojní. Možno je aj dobre, že to takto dopadlo. Ešte bude príležitosť na reparát," vyhlásil srbský kapitán Branislav Ivanovič podľa portálu novosti.rs.

Skóre stretnutia na belehradskej Marakane otvoril v 35. min z pokutového kopu Aaron Ramsey hrajúci veľký zápas. Rezultát 1:1 zariadil v 74. min Aleksandar Mitrovič. "Po chybe nášho hráča sme dostali gól. Nehrali sme našu hru tak, ako sme očakávali. Mali sme si počínať lepšie, ale stalo sa. Ideme ďalej. Získali sme bod, ktorý nás udržal na prvom mieste v skupine. Chcel by som sa poďakovať publiku za fantastickú atmosféru a ospravedlňujem sa všetkým za to, že sme nevyhrali. Dúfam, že naši fanúšikovia nás budú naďalej podporovať a spolu dôjdeme až do cieľa," skonštatoval pre RTS kormidelník srbského mužstva Slavoljub Muslin.

Tabuľka D-skupiny:


1. Srbsko 6 3 3 0 13:7 12
2. Írsko 6 3 3 0 8:4 12
3. Rakúsko 6 2 2 2 9:8 8
4. Wales 6 1 5 0 9:5 8
5. Gruzínsko 6 0 3 3 6:10 3
6. Moldavsko 6 0 2 4 4:15 2

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies