Walcott: Starý dobrý Arsenal sa obetoval pre Wengera

NETKY.SK • 5 Október 2015, 08:37 • 2 min
Walcott: Starý dobrý Arsenal sa obetoval pre Wengera

LONDÝN - Alexis Sánchez strelil dva góly a futbalisti Arsenalu za 13 minút rozhodli o svojom víťazstve nad Manchestrom United 3:0 v nedeľňajšom šlágri 8. kola najvyššej anglickej súťaže Premier League.

slovakia

left justify in out

Čilský kanonier otvoril skóre v 6. min, zakrátko sa presadil Mesut Özil a v 19. min znova rozvlnil sieť Alexis Sánchez. "Kanonieri" poskočili na 2. priečku tabuľky s dvojbodovým mankom za vedúcim Manchestrom City. United sú bodovo (16) na úrovni Arsenalu a patrí im tretia pozícia.

 

"Červení diabli" z Old Traffordu vstúpili do duelu na Emirates Stadium prvýkrát za ostatných 110 týždňov ako líder tabuľky Premier League. United pred zápasom s Arsenalom ťahali štvorzápasovú víťaznú sériu, pričom šesť septembrových súťažných stretnutí premenili na päť triumfov. Hráči Arsenalu neboli v najlepšom rozpoložení, keďže ťahali za kratší koniec v oboch doterajších dueloch skupinovej fázy Ligy majstrov. Neuspeli na pôde Dinama Záhreb (1:2) a ani v utorok doma proti Olympiakosu Pireus (2:3).

 

Krídelník Theo Walcott, ktorý si proti manchesterskému tímu pripísal dve asistencie, vyhlásil, že celý tím Arsenalu sa obetoval pre trénera Wengera. Francúzsky lodivod totiž v ostatných týždňoch čelil veľkej kritike. "Od úvodného výkopu v nás bola väčšia túžba po dobrom výsledku. Vyzerali sme byť veľmi silní a dominovali sme proti veľkému tímu. Takto by sme mali hrať každý týždeň. Všetci tvrdo pracovali a tak je to správne. Všetci sme sa obetovali pre nášho trénera. Prvý polčas bol neuveriteľný, vtedy by si s nami neporadil nikto. Bol to starý dobrý Arsenal. Predviedli sme najlepší výkon, odkedy som v klube," cituje portál express.co.uk pozápasové slová Thea Walcotta.

 

Wengerova družina okúsila chuť domáceho víťazstva nad Manchestrom United prvýkrát od 1. mája 2011. Najtesnejšie víťazstvo 1:0 vtedy zariadil waleský reprezentant Aaron Ramsey v 56. min, v následných štyroch dueloch pred vlastným obecenstvom sa "kanonieri" márne pokúšali o triumf nad United. Obaja súperi sa doteraz vo všetkých súťažiach stretli 223-krát. Osemdesiatjeden stretnutí sa stalo korisťou Arsenalu, v 93 prípadoch triumfoval Manchester United.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies