Vzťahy s Indiou posilní vo februári podnikateľská misia s ministrom Jurajom Blanárom

NETKY.SK • 19 Január 2024, 07:22 • 2 min
Vzťahy s Indiou posilní vo februári podnikateľská misia s ministrom Jurajom Blanárom

Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Dillí usporiadalo 16. januára 2024 vo svojich reprezentačných priestoroch slávnostnú recepciu pri príležitosti 31. výročia vzniku Slovenskej republiky a nadviazania diplomatických vzťahov s Indickou republikou. Hlavnou hostkou podujatia bola štátna ministerka pre zahraničné veci a kultúru Ministerstva zahraničných vecí Indie Meenakashi Lekhi.

slovakia

left justify in out

Veľvyslanec Róbert Maxián v príhovore zdôraznil zintenzívnenie politického dialógu s Indiou a zvyšovanie ekonomických väzieb medzi oboma krajinami, spomenul ministerské návštevy a podnikateľské misie, ako aj prezentáciu slovenskej kultúry v minulom roku.

Informoval tiež o intenzívnych prípravách februárovej návštevy ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí J. Blanára a štátneho tajomníka R. Chovanca, ktorí pricestujú do Indie spolu s podnikateľskou misiou a zúčastnia sa na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii Raisina Dialogue a mnohých ďalších sprievodných aktivitách. 

Súčasťou prezentácie Slovenska pre takmer 400 prítomných hostí bola aj výstava plagátov, ktoré dokumentujú úspechy Slovenskej republiky v oblasti ekonomiky, kultúry a športu za ostatných desať rokov a výstava akvarelových malieb konzulky Z. Mezencevovej, ktoré namaľovala v Dillí a v ďalších miestach Indie na stretnutiach miestnej umeleckej skupiny Urban Sketchers Delhi. Hostia mali možnosť posúdiť kvalitu slovenských výrobkov aj na ochutnávke slovenských syrov, ktoré dopĺňali slovenské vína. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZV SR, Foto: Veľvyslanec Róbert Maxián a Meenakashi Lekhi. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies