LOH 2020: Sumár zo soboty 31. júla

NETKY.SK • 31 Júl 2021, 21:25 • 2 min
LOH 2020: Sumár zo soboty 31. júla

TOKIO - Skvelý deň pre Zapletalovú, ktorá si vybojoval postup do semifinále. Naša strelecká dvojica siahala po bronze, nakoniec obsadila 4. miesto.

slovakia

left justify in out

Streľba

Chýbal iba kúsok, nakoniec slovenská dvojica Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga obsadila nešťastnú 4. priečku v disciplíne trap. 

 

V nervydrásajúcom súboji ich nakoniec pripravila o bronz americká dvojica Madelynn Ann Bernauová a Brian Burrows. Všetko sa rozhodlo v poslednej sérii, v ktorej Varga minul jeden terč a nanešťastie pre Slovensko sa zlatá medailistka Štefečeková netrafila dokonca trikrát. 

 

"Myslím, že sme odviedli skvelú prácu. Keď bolo treba, ťahala Zuzka a platilo to aj naopak. Chýbalo nám šťastie. Možno keby nám počas olympijského kvartálu nezmenili pravidlá, dopadlo by to inak," povedal pre RTVS Varga.

 

Naše druhé želiezko v ohni Marián Kovačócy a Jana Špotáková obsadili v kvalifikácii iba 8. miesto.

 

 

Atletika

Úspešný začiatok pre Emmu Zapletalovú, ktorá si vybojovala postup do semifinále v disciplíne beh cez prekážky na 400 m. 

 

Zapletalová zabehla čas 55,00 sekundy a vo svojom rozbehu obsadila 6. miesto. Do 24-členného semifinále postupovali prvé štyri pretekárky z každého z piatich rozbehov a ďalšie štyri na základe času.

 

Toto bol prípad aj našej bežkyne, ktorá vyťažila z toho, že jej rozbeh bol najrychlejší. Vyhrala ho zlatá medailistka z Ria Američanka Dalilah Muhammadová.

 

Emma Zapletalová: "Úprimne, v cieli som nedúfala, že postúpim, keďže som dobehla až šiesta. Našťastie, s časom som sa dostala ďalej a verím, že v semifinále napravím to, čo som v rozbehu pokazila.

 

Semifinále Zapletalovej je na programe v pondelok o 13:45 SELČ.

 

Slovenský reprezentant Ján Volko zlyhal v rozbehu na 100m a do semifinále sa nekvalifikoval.

Po dobrom štarte zabehol čas 10,40 s a zaostal za svojím osobným maximom o 9 stotín sekundy.

 

"Neviem, som veľmi zmätený a sám neviem úplne zhodnotiť, čo sa stalo. Asi to nebol môj deň," povedal Volko krátko po dobehnutí pre RTVS. 

 

Volkova šanca ešte príde v behu na 200 m, do ktorého si dáva určite väčšie šance po nevydarenom výkone zo  stovky. "Verím, že ma to trochu nakopne. Posnažím sa o lepší výkon, lebo toto bolo dosť slabé," dodal.

 

V zmiešanej štafete na 4x 400 m prekvapivo zvíťazilo poľské kvarteto, ktoré získalo historicky prvú olympijskú zlatú medailu v tejto disciplíne. 

 

Poliaci zabehli čas 3:09,87 minúty a stanovili nový olympijský rekord, favoriti z Ameriky sa museli uspokojiť iba s bronzom. Druhé miesto obsadila Dominkánska Republika

 

 

Golf

Sobotňajšie 3. kolo má už Rory Sabbatini úspešne za sebou, ihrisko absolvoval na 70 rán, čo je jeden úder pod par.

 

Dnešný deň bol pre Sabbatiniho zatiaľ tým najslabším, na absolvovanie ihriska potreboval najväčší počet úderov. V prvom kole potreboval 69 úderov a v druhom 67 úderov.

 

Sabbatini po 3. kole figuruje na spoločnej 17. priečke s ďalšími desiatimi súpermi.

Golfový turnaj vyvrcholí v nedeľu, lídrom hodnotenia zostal Američan Xander Schauffele, ktorý má bilanciu 14 rán pod par.

 

 

Tenis

Favorit na zlatú medailu bude nakoniec bez medaily, Novak Djokovič nezvládol zápas o 3. miesto a prehral so Španielom Pablom Carrenom-Bustom 1:2 na sety.

 

Pre Španiela to je najväčší úspech jeho doterajšej kariéry a pripísal si historicky svoje druhé víťazstvo nad srbským tenisovým fenoménom. 

 

Pablo využil až svoj šiesty mečbal a nakoniec si vybojoval bronzovú medailu z olympijských hier v Tokiu. Djokovič rozbil viac rakiet, ako vyhral v dnešnom zápase setov, krátko po začiatku tretieho setu zahodil svoju raketu medzi prázdne tribúny a po pokazenom voleji bola jeho obeťou ďalšia raketa. 

 

Pre Djokoviča to nemal byť jediný zápas dnešného dňa, Novak mal nastúpiť po boku krajanky Niny Stojanovičovej, ale nakoniec zo zápasu odstúpil kvôli zraneniu pravého ramena. 

 

Jeho účasť na poslednom grandslamovom turnaji bude otázna, uvidíme, či sa pokúsi zabojovať o výhru posledného grandslamu sezóny a skompletizovať perfektnú sezónu. 

 

 

Markéta Vondroušová sa bude musieť uspokojiť so striebrom, vo finále nestačila na Švajčiarku so sloveskámi koreňmi Belindu Benčičovú, ktorá zápas vyhrala 7:5, 2:6, 6:3.

 

Pre Benčičovú to znamená ohromný úspech, stala sa prvou Švajčiarkou s olympijským titulom vo dvojhre. Takýto úspech sa nepodaril ani takej tenisovej legende ako je sám Roger Federer.

 

"Mať olympijskú medailu je pre mňa veľká vec. V nasledujúcom zápase už môžem hrať pokojnejšie, pretože mám istý cenný kov," povedala Benčičová, ktorú čaká aj finále vo štvorhre.

 

Bronzovú medailu si vybojovala Ukrajinka Svitolinová, ktorá zdolala Kazašku Rybakinovú 2:1 na sety. 

 

 

Futbal

Neskutočný výkon Španielska, ktoré nastrielalo Pobrežiu Slonoviny 3 góly v predĺžení a napokon zvíťazilo 5:2. Hrdinom zápasu sa stal Rafael Mir Vicente, ktorý ako striedaúci hráč zachránil Španielov vyrovnávajúcim gólom na 2:2 a v predĺžení pridal ďalšie dva góly a skompletizoval postup Španielov do olympijského semifinále. 

 

Brazília si v pomerne nezáživnom zápase poradila s Egyptom a vyhrala najtesnejším rozdielom 1:0, o jediný gól zápasu sa po asistencii od Richarlisona zaslúžil hráč Herthy Berlín Matheus Cunha

 

Mexiko nastrielalo Južnej Kóreii 6 gólov a prebojovalo sa do semifinále po skvelom zápase, ktorý nakoniec skončil s hokejovým výsledkom 6:3. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona