Osobnosti a hviezdy, ktoré nikto nechcel a predpovedali im neúspech

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 12:33 • 2 min
Osobnosti a hviezdy, ktoré nikto nechcel a predpovedali im neúspech

Ak si myslíme, že určití ľudia sa jednoducho narodili pod šťastnou hviezdou, boli im odmalička otvárané dvere dokorán a boli predurčení na úspech, nič nie je vzdialenejšie od pravdy.

slovakia

left justify in out

Každý úspešný človek, ale aj kouč, líder, tréner, či psychológ vám povie, že za úspechom stoj 10 percent talentu a 90 percent práce a snahy. Človek, ktorý sa vo svojej oblasti dostal na vrchol, sa nevyznačuje tým, že mal šťastia, dobrých sudičiek a priazne, ale tým, že vedel, čo chce, bol odhodlaný ísť za tým, veril snu, ktorý mal stále pred očami a kráčal drobnými krokmi a činmi stále dopredu.

Aj vo svete šoubiznisu sa nájde veľa mien, ktoré neboli odmalička ospevované a podporované, naopak. Mnohé dnešné hviezdy  počuli veľakrát „nie“, boli vysmievané, odrádzané, bolo im pred nosom zatvorených mnoho dverí. A predsa...

Tu je niekoľko známych mien a príkladov toho, že odhodlanie, presvedčenie, viera a tvrdá práca vás dovedú tam, kam chcete...

Steven Spielberg – niekoľkokrát nebol prijatý na filmovú školu University of Southern California School of Cinematic Arts. Nuž, čosi to asi hovorí o odbornosti a odhade tamojších pedagógov, keď nechceli režiséra, ktorý zmenil nadobro svet filmu, získal troch Oscarov, štyri ceny Emmy a až 27 jeho filmov (vrátane Čeľustí, E. T. mimozemšťan, či Jurského parku) vyprodukovalo viac ako 9 miliárd dolárov.

Rowan Atkinson – fenomén britského humoru, nenapodobiteľný Mr. Bean, bol v škole šikanovaný, smiali sa mu pre jeho výzor, hovorili, že je mimozemšťan. Veľmi v neho neverili ani učitelia. Napriek tomu bol prijatý na Oxfordskú univerzitu a mohol sa stať úspešným vedcom. No jeho láska k herectvu prevládla. Atkinson ponúkal svoje skeče viacerým produkciám, no televízie ho vytrvalo odmietali, nepáčil sa im jeho výzor ani reč. Nevzdal sa, počas príprav na záverečné skúšky na univerzite vytvoril smiešneho chlapíka, Mr. Beana, ktorý napokon dobyl svet a Atkinson dokázal, že hviezd sa môžete dotknúť bez dokonalého výzoru, len s dobrým nápadom, vášňou a láskou pre to, čo chcete robiť.

Soichiro Honda – tvorca jedných z najobľúbenejších áut aj motoriek na svete bol géniom mechaniky a fanúšikom Teslu. V Japonsku sa však nijako nemohol presadiť, považovali ho tam za príliš čudného, výstredného, individuálneho hráča, tvrdili, že nemá zmysel pre tímovú spoluprácu. Extravagantný Honda tak musel skúsiť v Amerike, kde spôsobil doslova automobilovú revolúciu.

Isaac Newton – prípady neodhalených talentov sa diali aj v minulosti. Matka Isaaca Newtona veru nemala veľmi dobrý odhad, keď svojho syna vzala zo školy, aby sa mohol starať o rodinnú farmu. Isaacovi to vôbec nešlo, v tejto úlohe zlyhal. Keď si matka uvedomila, že syn asi nie je  stvorený na obrábanie pôdy, dovolila mu dokončiť školu a skúsiť šťastie na Cambridge Unviersity. Zvyšok je už história a prielom vo svete fyziky.  

Vera Wang – keď sa ako mladá uchádzala o zákazku na návrhy oblečenia amerického olympijského tímu krasokorčuliarov, odmietli ju s tým, že na to nemá. Chcela robiť v módnych časopisoch, no ani tam jej veľmi neotvárali náruč. Tak začala Wang sama doma, už ako 40-ročná navrhovať svadobné šaty. Dnes je jedným z najväčších a najúspešnejších mien v módnom priemysle a vrátila sa aj k svojej dávnej vášni – návrhom odevov pre krasokorčuliarov.

J. K. Rowlingová – najúspešnejšia súčasná detská autorka, o ktorej sa hovorí, že naučila celú jednu generáciu znova čítať bola slobodnou matkou, žila na podpore a pretĺkala sa s odretými ušami. Harry sa údajne zrodil tak, že raz sedela v bistre nad kávou, ponorená v chmúrnych myšlienkach o svojej budúcnosti, a skôr z bezradnosti začala na papier pred sebou písať príbeh malého čarodejníka. Dnes je doslova miliardárkou.

Harrison Ford - po prvej malej role vo filme si ho niekto z produkcie zavolal a oznámil mu s vážnou tvárou, nech si premyslí, v akej kariére chce ďalej pokračovať, pretože vo filme vraj NIKDY neuspeje. Je na zváženie, či svoju kariéru neprehodnotil tento zlý prorok, keď videl Forda žiariť v Indiana Jonesovi, Hviezdnych vojnách a ďalších a ďalších desiatkách mega-úspešných filmov.

Sylvester Stallone – klopal na brány Hollywoodu dlho veľmi neúspešn. Hovorí sa o ňom, že bol jeden čas taký chudobný a hladný, že musel predať svojho psa, aby sa mohol najesť. Potom sa naštval, napísal scenár k Rockymu a predal ho pod tou podmienkou, že on sám bude hrať hlavnú úlohu. Tomu sa hovorí chytiť osud do vlastných rúk!


 

... a zoznam je nekonečný: Churchillovi starší a skúsenejší kolegovia radili, nech nechá politiku, lebo na ňu nemá bunky, Edisonovi povedali učitelia, že je príliš hlúpy, Einsteina považovali už v škole za stratený prípad, Van Gogh predal za svoj život iba jeden svoj obraz a mladému Disneymu tvrdili, že nevie kresliť a nemá fantáziu...
Ešte stále si necháte nahovoriť svetom, že sa svojho sna musíte vzdať?...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies