Výzva Slovákom žijúcim vo Viedni, polícia kontroluje aj naše hranice

NETKY.SK • 3 November 2020, 08:18 • 2 min
Výzva Slovákom žijúcim vo Viedni, polícia kontroluje aj naše hranice

Minister Roman Mikulec informoval o krokoch pre zaistenie bezpečnosti slovenských občanov, zdôraznil minister v súvislosti s útokom v rakúskej metropole. Slovenská polícia začala kontroly slovenských hraníc.

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA – Útok vo Viedni, ktorá je len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc, prinútil aj slovenskú stranu k vyššej ostražitosti. Rezort vnútra preto uskutočnil potrebné kroky, aby bola zaistená bezpečnosť slovenských občanov. Na sociálnej sieti to prezradil minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). „O aktuálnej situácii u našich západných susedov komunikujeme aj s rakúskou stranou,“ povedal.

 

 

Slovenská polícia poprosila Slovákov, ktorí žijú vo Viedni, aby v prípade, že majú fotografie, alebo videá zo série teroristických útokov, majú kontaktovať rakúsku políciu. V žiadnom prípade nemajú tieto videá dávať na sociálne siete, mohli by tým pomôcť práve útočníkom. „Zverejnením budú ohrozené životy policajtov,“ dodala polícia.

 


Pri streľbe, ktorá sa udiala z pondelka 2. novembra v centre Viedne, zomrelo niekoľko civilistov a viacerí ďalší boli zranení. Na facebooku to prezradila viedenská polícia s dôvetkom, že už zastrelili jedného z páchateľov. Útočníkov je však podľa nich viacej a sú ozbrojení. Strieľalo sa na šiestich rôznych miestach rakúskeho hlavného mesta.

 

Vyjadril sa aj prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík: "Som zhrozený z včerajšieho útoku, odsudzujem takéto konanie. Úprimnú sústrasť obetiam a pozostalým. Hodinu po útoku sme prijali opatrenia na Slovensku. Vykonávame kontroly na hraniciach a strategických miestach. Komunikujeme aj s partnermi z okolitých krajín,“ povedal Kovařík.. Slovenská polícia v súvislosti s týmto útokom kontroluje hranice Slovenska, túto aktivitu začala už hodinu po začiatku útoku.

 

 

Prečítajte si o útoku na Viedeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies