Prečo sa Zuzana Čaputová sa odfotila s maskotom Hugom?

NETKY.SK • 20 November 2020, 21:31 • 2 min
Prečo sa Zuzana Čaputová sa odfotila s maskotom Hugom?

Hlava štátu vyzvala ľudí, aby sa určite do tejto iniciatívy zapojili aj v čase, keď nie je možné pomáhať v tejto zbierke na uliciach, ale inak.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom k tomu, že aj Slovensko sa nachádza v neľahkých časoch, keď sa aj vo vlastnom záujme občanov obmedzujú osobné kontakty a stretávanie sa, musela byť aj najznámejšia zbierka slúžiaca na pomoc deťom v niečom zmenená.

 

 

Tento rok teda prvý krát Hodina deťom neprebehne v uliciach. Aj preto sa prezidentka Zuzana Čaputová rozhodla pre netradičnú fotografiu. „Rozhodla som sa preto túto šľachetnú myšlienku podporiť online a aj symbolickým stretnutím s maskotom Hugom, aby tohtoročná Hodina deťom nebola tou poslednou,“ napísala hlava štátu na sociálnej sieti.

 

Prezidentka dostala aj informácie od riaditeľa nadácie, ktorá zbierku organizuje – Nadácie pre deti Slovenska. Ondrej Gallo jej prezradil, že „v aktuálnej situácii enormne stúpa počet detí v akútnom ohrození – či už hovoríme o domácom násilí, zneužívaní, nedostatočnom prístupe k vzdelaniu alebo zdravotnej starostlivosti“. Čaputová zdôraznila, že takto sa zvyšuje aj potreba nášho angažovania do „podpory a pomoci tým najzraniteľnejším“.

 

Najvyššia ústavná činiteľka Slovenskej republiky tiež vyjadrila nádej, že sa podarí pre deti aj touto formou urobiť mnohol „Verím, že Slovensko sa opäť spojí a že aj vďaka tohtoročnej internetovej zbierke dokážeme pomôcť deťom, ktoré to potrebujú,“ uzavrela Zuzana Čaputová na sociálnej sieti. Rúška a dezinfekčné gély, potrebné pre boj s pandémiou koronavírusu, nájdete aj na stránke shop.netky.sk. Prečítajte si aj o netradičnom dare detí, ktorý dali vojakom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies