Využite sezónu tekvíc na netradičné skrášlenie vašich domovov

NETKY.SK • 23 Október 2023, 14:00 • 2 min
Využite sezónu tekvíc na netradičné skrášlenie vašich domovov

Čarovnej jeseni sa nemôžeme dočkať aj kvôli sezóne tekvíc. Z tejto úžasnej zeleniny sa dajú nielen vytvoriť mnohé chutné a zdravé recepty, ale si možno nimi aj vyzdobiť domácnosť na niekoľko spôsobov.

slovakia

left justify in out

Nechajte sa inšpirovať niekoľkými skvelými nápadmi na jesennú výzdobu vonkajších aj vnútorných priestorov. Čo sa týka tekvice, možnosti sú naozaj nekonečné...

Vyrobte si vázu alebo kvetináč z tekvice 

Jednoducho vyrežte do vrchnej časti otvor a vydlabte dužinu, Namiesto vyrezávania tváre teraz naplňte tekvicu kvetmi. Výber druhov je na vás. Do vnútra ľahko ukryjete vázu, do ktorej môžete vložiť rezané kvety. Rovnako jednoduché je umiestniť dovnútra malý kvetináč s maceškami, alebo inými jesennými kvetmi.

Nechajte ju rozžiariť záhradu

Tekvice sú skvelými partnermi väčšiny záhradných rastlín: odrážajú farbu okolitých kvetov a oživujú celú scénu. Obzvlášť dobre sa kombinujú s chryzantémami - týmito cenenými kvitnúcimi rastlinami jesene. Zvýraznia okvetné lístky teplej farby v odtieňoch červenej, oranžovej alebo zlatej a vytvoria vynikajúci kontrast vedľa fialových a ružových kvetov. Oranžová pokožka tiež vynikne na pozadí vždyzelených rastlín a všetkých zvyšných zelených listov.

Tekvicové zvieratká

Tekvica na jeseň nemusí mať len typický strašidelný vycerený úsmev. Čo takto trochu sa pohrať s fantáziou, nájsť v dome čokoľvek, čo sa dá použiť a vyčarovať z tekvíc takéto pôvabné zvery?

Zvedavé tekvičky

Tak jednoduchý, a pritom tak účinný nápad! Všetko, čo musíte urobiť je nalepiť na tekvičku pár zvedavých očí. Potešíte nielen najmenších v domácnosti, ale vyvoláte aj úsmevy na tvárach susedov!

Nalepte im úsmev

Ak chcete vyzdobiť tekvicu s minimálnym úsilím, použite nálepky. Nájdite v papiernicte veselé nálepky, ktorými tekviciam dorobíte tváre, úsmevy.... Fantázii sa medze nekladú a vaše deti rady priložia ruku k dielu!

Tekvice milujú kvety

Možno budete milo prekvapení, ako náramne sa hodí tekvica ku kvetom. Ak radi experimentujete, natrite tekvicu novým odtieňom a dodajte jej zvláštnosť pomocou sezónnych kvetín. Vizuálny výsledok bude očarujúci.

Tekvice ako menovky

Ak chystáte väčšie jesenné rodinné stretnutie a chcete byť nezabudnuteľnými hostiteľmi, použite malé tekvičky namiesto klasických menoviek. Na stole budú popri kvetoch doslova žiariť.

Nádherné jesenné vázy

Tekvica ako váza sa môže stať hitom vašej jesennej domácnosti! Pohrajte sa s farebným ladením, výberom kvetov a výsledok bude viac než efektný!

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies