Ženu, ktorá včera v Košiciach prebehovala cez koľaje, zachytil vlak. Žiaľ, žena zraneniam podľahla

NETKY.SK • 13 December 2023, 11:15 • 2 min
Ženu, ktorá včera v Košiciach prebehovala cez koľaje, zachytil vlak. Žiaľ, žena zraneniam podľahla

KOŠICE - V Košiciach došlo k tragédii, keď vlak zachytil 33-ročnú ženu, ktorá prebehovala cez koľaje. Napriek okamžitej reakcii rušňovodiča utrpela nezlučiteľné zranenia so životom. Vyšetrenie tragickej udalosti je v štádiu priebehu.

slovakia

left justify in out

Včera (12.12.) krátko pred 22.00 hodinou došlo v úseku železničnej zastávky Košice-Predmestie v blízkosti Jantárovej ulice v Košiciach k zrážke vlaku a 33-ročnej ženy z okresu Košice okolie. Podľa doterajších zistení rušňovodič  pri prechádzaní úseku trate v blízkosti železničnej zastávky zbadal pred vlakom skupinku ľudí, ktorá prebehovala cez železničnú koľaj. Rušňovodič okamžite použil zvukové výstražné znamenie a rýchlo brzdu, no osobu, ktorá prebehovala ako posledná, vlak zachytil prednou časťou. Pre krátku vzdialenosť rušňovodič nedokázal zrážke zabrániť. Žiaľ, žena pri zrážke utrpela zranenia nezlučiteľné so životom.

 

U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Počas dokumentovania udalosti bola v tomto úseku na nevyhnutne potrebný čas zastavená vlaková doprava. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti polícia vyšetruje a v danej veci  bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Apel polície

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zbytočne neriskovali svoje, ale i cudzie životy a dôkladne rešpektovali zásady správania sa  v blízkosti železničných dráh, na železničných priecestiach, ale aj v priestoroch a okolí železničných staníc. Bezpečnosť v blízkosti železničných dráh je mimoriadne dôležitá. Dodržiavanie jednoznačných bezpečnostných pravidiel môže pomôcť predchádzať nehodám, či iných neželaným udalostiam.

 

Rady, ako sa správať v blízkosti železničných dráh:

  1. Nikdy nechoďte po koľajniciach: Je nebezpečné sa pohybovať po železničných koľajniciach. Vždy dodržujte bezpečnú vzdialenosť.
  2. Používajte oficiálne prechody: Vždy prechádzajte cez železničné koľaje len vyznačenými a bezpečnými prechodmi. Dávajte si pozor na svetelné a zvukové signály, ktoré signalizujú blížiace sa vlaky.
  3. Zastavte sa pred závorami: Ak sú závory zatvorené alebo spúšťajú svoje svetelné a zvukové signály, nevstupujte na koľajnice. Počkajte, kým sa  opäť otvoria a bude bezpečné pokračovať.
  4. Buďte ostražití pri prechode bez železničných závor: Ak prechádzate cez železničný prechod bez závor, vždy sa poriadne pozrite na obe strany a uistite sa, že sa neblíži vlak.
  5. Pozor na elektrické vedenie vlaku: Ak je železničná trať elektrifikovaná, dávajte si pozor na elektrické vedenie.
  6. Buďte pozorní a ostražití: Ak sa nachádzate v blízkosti železničných koľají, buďte pozorní. Nerobte nič, čo by mohlo rušiť prevádzku vlaku alebo byť nebezpečné pre vás samých.

 

Pamätajte, že bezpečnosť je vždy na prvom mieste. Dodržiavajte pravidlá a buďte ostražití, aby ste sa vyhli hroziacim rizikám, či tragédii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Košiciach, Foto: SITA / Getty Images / iStockphoto (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies