Alena Zsuszová ostáva za mrežami! O jej prepustení na slobodu bude rozhodovať Najvyšší súd

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 16:01 • 2 min
Alena Zsuszová ostáva za mrežami! O jej prepustení na slobodu bude rozhodovať Najvyšší súd

BANSKÁ BYSTRICA - Alena Zsuzsová, obvinená v kauze prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Petra Šufliarskeho a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ostáva vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, sudca vyhovel návrhu prokurátora v plnom rozsahu a predĺžil lehotu trvania väzby u obvinenej do 3. novembra 2021.

 

Súvisiaci článok: Alena Zsuzová dostala za vraždu primátora Hurbanova 21 rokov za mrežami

 

Dôvodom väzby u obvinenej je obava z úteku, ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné, keďže obvinená podala voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Alenu Zsuzsovú začiatkom septembra 2020 ŠTS oslobodil v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Rozhodnutie však nie je právoplatné, keďže sa prokurátor odvolal.

 

Vo veci závažného zločinu úkladnej vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka odsúdil ŠTS v decembri 2020 Alenu Zsuzsová na trest odňatia slobody na 21 rokov. Rozhodnutie rovnako nie je právoplatné a o veci bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ďalší zásah NAKA: V putách skončil muž podozrivý z prípravy vraždy prokurátora Žilinku a Lipšica



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies