Výstava o Warholovi sa vracia z Rumunska

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 11:22 • 2 min
Výstava o Warholovi sa vracia z Rumunska

PREŠOV - Z Bukurešti sa v týchto dňoch vracia výstava s názvom Andy Warhol a Slovensko, ktorá bola rumunskej verejnosti prístupná od 7. decembra minulého roku.

slovakia

left justify in out

Expozíciu nainštalovanú v reprezentačných priestoroch Národného divadla v hlavnom meste krajiny, videlo viac ako 4 300 návštevníkov. Výstava diel, artefaktov a fotografií zakladateľa pop-artu pochádza zo zbierok Múzea moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová, výstavu v Bukurešti múzeum pripravilo v spolupráci s Veľvyslanectvom SR v Rumunsku. Vernisáže sa zúčastnilo viac ako sto hostí, pozvanie prijali veľvyslanci a predstavitelia rumunského kultúrneho života.

MMUAW  je historicky prvé svojho druhu na svete venované osobnosti kráľa pop-artu. Vlani oslávilo 25. výročie od svojho založenia. V zriaďovateľskej pôsobnosti PSK funguje od roku 2002. V rámci stálych expozícií vystavuje takmer 200 originálov diel tohto slávneho umelca, ktoré pochádzajú z vlastných zbierok i zo zbierok súkromných zberateľov. Súčasťou expozície sú aj autentické materiály a rekvizity, ktoré svedčia o jeho rusínskom pôvode.

 

Múzeum si 22. februára pripomenulo 30 rokov od úmrtia Andyho Warhola. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies