TECHNIKA Naplánujte si virtuálny výlet do Tokia!

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 16:00 • 2 min
TECHNIKA Naplánujte si virtuálny výlet do Tokia!

Ak práve teraz nemôžete byť v Japonsku, stále môžete získať virtuálne zážitky z vlakov pomocou stránky Mini Tokyo 3D Akihiko Kusanagi.

slovakia

left justify in out

Ide o projekt vo forme interaktívnej stránky. Webová stránka ponúka údaje o verejnej doprave, poskytuje digitálnu 3D mapu tokijského dopravného systému v reálnom čase, farebne označuje každú linku a zobrazuje ich cestovanie. Dokonca zobrazuje aj meškanie spojov.

 

img

 

Používatelia sa môžu voľne pohybovať na 3D mape a priblížiť si miesta, ktoré by chceli navštíviť. Mapa sa dá použiť rôznymi spôsobmi. Poskytuje hľadanie trasy na plánovanie presunu mestom, preskúmanie cieľového mesta a kontrola počasia pred odchodom. Mapu je možné použiť aj na obyčajné sledovanie cesty po železničnej trati s automatickým sledovaním vlaku.

 

img

 

Stránka poskytuje niekoľko možností zobrazenia interaktívnej mapy s filtrami pre konkrétne transporty, zobrazenie počasia a podobne. K dispozícii je aj možnosť zobrazenia živého vysielania prostredníctvom live kamier, ktoré streamujú konkrétnu oblasť prostredníctvom platformy YouTube.

 

 

Železničná sieť v Tokiu je jednou z najkomplexnejších na svete. Projekt Mini Tokyo 3D sa snaží o jednoduchosť sledovania a prepínania medzi nadzemnými a podzemnými železničnými traťami.

 

img

 

Počas dopravnej špičky jazdí súčasne viac ako 2 200 vlakov, ale vďaka optimalizovanej štruktúre dát a logike je zobrazenie dokonale responzívne a plynulé, dokonca aj na smartfónoch.

 

img

 

Vizualizáciu údajov poskytuje Akihiko Kusanagi. Zdrojom údajov o verejnej doprave v tejto aplikácii je Otvorené dátové centrum verejnej dopravy. Vychádzajú z údajov, ktoré poskytli prevádzkovatelia verejnej dopravy. Vývojár plánuje aktualizovať a pridať ďalšie funkcie. Vyskúšajte si aj vy virtuálne Mini Tokyo 3D!

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Virtuálny človek, ktorý posunie hranice internetu na novú úroveň



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies