Výstava na námestí Banskej Bystrice pripomenie návštevu Alžbety II. spred 15 rokov

NETKY.SK • 18 Jún 2023, 15:30 • 2 min
Výstava na námestí Banskej Bystrice pripomenie návštevu Alžbety II. spred 15 rokov

BANSKÁ BYSTRICA - Výstavu unikátnych fotografií kráľovnej Alžbety II., ktoré zobrazujú momenty najdlhšie vládnucej panovníčky počas jej návštevy na Slovensku, môže verejnosť vidieť už od pondelka (19. 6.) na Námestí Štefana Moysesa v Banskej Bystrici. Výstava pod holým nebom potrvá do 27. júna.

slovakia

left justify in out

Výstavu unikátnych fotografií kráľovnej Alžbety II., ktoré zobrazujú momenty najdlhšie vládnucej panovníčky počas jej návštevy na Slovensku, môže verejnosť vidieť už od pondelka (19. 6.) na Námestí Štefana Moysesa v Banskej Bystrici. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

 

Výstavu Kráľovná Alžbeta II. na Slovensku pripravilo Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska v SR spolu s mestom a o 11.00 h ju otvorí britský veľvyslanec Nigel Baker. "Touto výstavou si pripomíname 15. výročie návštevy jej veličenstva na Slovensku, keď spoločne s manželom, princom Philipom zavítala do Bratislavy a Vysokých Tatier. Niektoré z fotografií neboli doteraz verejnosti dostupné. Dokumentujú rôzne časti programu kráľovského páru a poskytujú spätný pohľad na jednu z najvýznamnejších návštev v histórii samostatného Slovenska. Rovnako sú dôkazom toho, že osobnosť Alžbety II. presahuje hranice Spojeného kráľovstva," uviedla Adamovičová. Výstava pod holým nebom potrvá do 27. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies