FBI a armáda urobili počas tréningu raziu v nesprávnej hotelovej izbe a zadržali hotelového hosťa

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 09:31 • 2 min
FBI a armáda urobili počas tréningu raziu v nesprávnej hotelovej izbe a zadržali hotelového hosťa

Členovia FBI a Veliteľstva špeciálnych operácií americkej armády, ktorí vykonávali výcvikové cvičenie v centre Bostonu, prepadli nesprávnu hotelovú izbu a zadržali osobu vo vnútri skôr, ako si uvedomili svoju chybu, uviedla FBI vo vyhlásení pre CNN.

slovakia

left justify in out

FBI uviedla, že jej bostonská divízia pomáhala armáde s výcvikovým cvičením, okolo 22:00 v Utorok „na simuláciu situácie, s ktorou sa ich personál môže stretnúť v rozptylenom prostredí“.
"Na základe nepresných informácií boli omylom poslaní do nesprávnej miestnosti a zadržali hotelového hosťa namiesto dosadeného herca." uviedla FBI.
"V prvom rade by sme sa chceli čo najhlbšie ospravedlniť jednotlivcovi, ktorého sa cvičenie dotklo," povedal CNN podplukovník USASOC Mike Burns.
Cvičenie malo „zlepšiť schopnosti vojakov operovať v realistickom a neznámom prostredí,“ povedal Burns a dodal, že incident sa skúma.

img

FBI uviedla že nikto nebol zranený.
Incident sa podľa bostonskej polície odohral v hoteli Revere Boston Common. CNN požiadala hotel o komentár.
V správe o incidente bostonskej polície sa uvádza, že policajtov zavolali do hotela v stredu okolo 12:20 a stretli sa s nimi policajti, ktorí viedli cvičenie.
Miestne správy uviedli, že osoba, ktorá bola v hotelovej izbe a zadržaná federálnymi orgánmi činnými v trestnom konaní, je zamestnancom Delta Air Lines.
Letecká spoločnosť so sídlom v Atlante uviedla pre CNN, že skúma „údajný incident v Bostone, ktorý môže zahŕňať ľudí z Delty“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies