Kysel tvrdí, že nečinnosť generálneho prokurátora videli všetci

NETKY.SK • 1 Február 2021, 10:19 • 2 min
Kysel tvrdí, že nečinnosť generálneho prokurátora videli všetci

Iba generálny prokurátor mohol kontrolovať špeciálneho, podľa Kysela vraj jeho nečinnosť videli všetci.

slovakia

left justify in out

Peter Kyselkandidát na špeciálneho prokurátora, na verejnom vypočutí povedal, že všetci  videli absolútnu nečinnosť zo strany generálneho prokurátora vo vzťahu k špeciálnemu prokurátorovi.  Zdôraznil, že jedine generálny prokurátor mal možnosť kontrolovať špeciálneho. Bývalý špeciálny prokurátor Kováčik je momentálne väzobne stíhaný pre korupčnú činnosť.

 

img


„S týmito veternými mlynmi bolo ťažké bojovať,“ dodal Kysel. Na margo otázky poslanca Juraja Šeligu, či by sa dnes ohradil voči Kováčikovi výraznejšie dodal, že ani v súčasnosti by nezvolil iný postup. Kysel ďalej uviedol, že jeho kandidatúra je reakciou na to, že bývalý špeciálny prokurátor je podozrivý  z trestnej činnosti, ktorá mala byť predmetom práce Úradu špeciálnej prokuratúry.

 

„Považujem to za istú hanbu pre všetkých prokurátorov, ktorí sú v našom úrade, že práve náš najvyšší nadriadený je obvinený z takejto trestnej činnosti,“ povedal Kysel.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies