Výsledky vyšetrovania korupcie zverejní FIFA v novembri

NETKY.SK • 17 Október 2014, 14:59 • 2 min
Výsledky vyšetrovania korupcie zverejní FIFA v novembri

LONDÝN - Výsledky vyšetrovania údajne skorumpovanej voľby hostiteľov futbalových majstrovstiev sveta 2018 a 2022 zverejnia v novembri. Úplné znenie správy šéfa vyšetrovacej komory etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Michaela Garciu však zostane utajené.

slovakia

left justify in out

"Vyhlásenie bude obsahovať výťah z vyšetrovacej správy, sumár hlavných zistení, závery a odporúčania, ako aj krátke vyhodnotenie," prezradil šéf súdnej komory etickej komisie Hans-Joachim Eckert, ktorý od začiatku septembra študuje 430-stranový Garciov text. 

 

Nemecký sudca Eckert tvrdí, že zverejnením celej správy by FIFA mohla porušiť zákon. "Etická komisia FIFA a tiež FIFA samotná by sa dostali do právnicky veľmi zložitej situácie. Musíme rešpektovať individuálne práva ľudí spomenutých v správe, čo sa publikovaním nekráteného obsahu jednoducho nedá," vysvetlil. 

 

Katar v súboji o MS 2022 zdolal USA, Austráliu, Japonsko a Kórejskú republiku. Tá istá exekutíva v decembri 2010 vybrala aj hostiteľa MS 2018, Rusko zvíťazilo na úkor Anglicka, Portugalska so Španielskom a Belgicka s Holandskom. Kritici tvrdia, že voľby boli kúpené. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies