Výskyt vírusu zika si vynútil varovanie pred cestovaním do oblasti Miami

NETKY.SK • 2 August 2016, 10:52 • 2 min
Výskyt vírusu zika si vynútil varovanie pred cestovaním do oblasti Miami

MIAMI - Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vydalo dnes nové varovanie, podľa ktorého by tehotné ženy nemali cestovať do takzvanej "oblasti prenosu" vírusu zika v štáte Florida. Tehotné ženy žijúce v tomto štáte by mali podniknúť také opatrenia, aby zabránili bodnutiu komárom a šíreniu vírusu pohlavným stykom. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

CDC vydalo varovanie dnes po tom, čo guvernér Floridy Rick Scott vyhlásil, že je desať nových prípadov nákazy zikou, pravdepodobne prenesenej priamo lokálnymi komármi, a že celkový počet prípadov v štáte stúpol na 14.

 

Nové prípady sú sústredené v oblasti s rozlohou 2,5 štvorcového kilometra, ktorá sa nachádza v okrese Miami-Dade a identifikovali ju minulý týždeň. Predstavitelia zdravotníctva na Floride sú presvedčení, že k aktívnemu prenosu vírusu zika dochádza len v tejto spomínanej oblasti.

 

CDC upozorňuje, že muži a ženy, ktorí túto oblasť navštívili od 15. júna, by mali počkať najmenej osem týždňov a až potom sa pokúšať o počatie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies