Vyšetrovanie na mieste pádu letu MH17 zastavili pre prebiehajúce boje

NETKY.SK • 8 November 2014, 18:13 • 2 min
Vyšetrovanie na mieste pádu letu MH17 zastavili pre prebiehajúce boje

MOSKVA - Vyšetrovanie na mieste pádu lietadla MH17 spoločnosti Malaysia Airlines vo východnej Ukrajine bolo zastavené kvôli bojom medzi vládnymi jednotkami a proruskými separatistami, ku ktorým došlo aj napriek septembrovému prímeriu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovania na mieste pádu lietadla bolo obnovené iba tento týždeň. V priebehu niekoľkých dní sa podarilo objaviť ďalšie telá obetí pádu stroja, ku ktorému došlo 17. júla. Vyhlásil to Igor Baluta, šéf oblastnej správy. Pozostatky boli dnes prevezené do Holandska v piatich truhlách na palube vojenského lietadla.
      

Telá dopravili na vojenskú základňu v Hilversume, kde sa odborníci snažia identifikovať všetkých 298 obetí, ktoré boli na palube lietadla smerujúceho z Amsterdamu do Kuala Lumpur, doplnila agentúra AP.
      

Podľa predbežných výsledkov doterajšieho vyšetrovania bolo dopravné lietadlo Boeing 777 zostrelené, ale páchateľ nie je známy.
      

Väčšina obetí boli Holanďania, Amsterdam tiež vedie vyšetrovanie. Holandský minister zahraničných vecí Bert Koenders povedal, že deväť obetí je ešte potrebné identifikovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies