V Anglicku vypátrali Ferrari, ktoré pred takmer 29 rokmi ukradli jazdcovi F1

NETKY.SK • 4 Marec 2024, 16:42 • 2 min
V Anglicku vypátrali Ferrari, ktoré pred takmer 29 rokmi ukradli jazdcovi F1

LONDÝN - Londýnska polícia vypátrala Ferrari F512M, ktoré pred takmer 29 rokmi ukradli rakúskemu jazdcovi formule 1 (F1) Gerhardovi Bergerovi.

slovakia

left justify in out

Talianske športové auto červenej farby bolo jedným z dvoch, ktoré zmizli v čase tréningov na Veľkú cenu San Marína v talianskom meste Imola v apríli 1995. Auto sa teraz našlo, pretože americký kupujúci nechal vozidlo pred dovozom z Británie skontrolovať priamo u výrobcu Ferrari, napísal v pondelok (4. 3.) server Independent.

Keď jazdci pretekárskeho tímu formuly 1 Ferrari Berger a Jean Alesi trénovali pred Veľkou cenou San Marína, dobre organizovaný gang odcudzil ich autá.

Alesiho vozidlo zmizlo záhadne z garáže, Bergerovo si odviezli zlodeji priamo z ulice. Každé z týchto áut malo vtedy hodnotu približne 350-tisíc libier (podľa dnešného kurzu takmer 410-tisíc eur). Alesiho auto sa stále nenašlo a v súvislosti s krádežami nebol nikto zatknutý.

Automobilka upozornila políciu

Tento rok v januári automobilka Ferrari upozornila britskú políciu, že si kupujúci zo Spojených štátov nechal preveriť vozidlo od britského sprostredkovateľa.

Ukázalo sa, že ide o auto, ktoré sa už takmer 29 rokov nezvestných. Vyšetrovatelia zistili, že Bergerovo Ferrari sa krátko po krádeži ocitlo v Japonsku a v závere minulého roka bolo vyvezené do Británie. Teraz ho polícia po štyroch dňoch vypátrala a zabavila.

Berger, ktorý má teraz 64 rokov, patril s 210 absolvovanými pretekármi k najskúsenejším pilotom v histórii formuly 1. Za 14-ročnú kariéru si pripísal desať víťazstiev vo Veľkých cenách, jeho najlepším celkovým výsledkom sú dve tretie miesta z rokov 1988 a 1994.

Okrem agresívneho štýlu jazdy sa Berger preslávil aj svojím zmyslom pre humor. Kokpity najrýchlejších vozidiel opustil v novembri 1997, následne pôsobil ako športový riaditeľ stajne BMW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / Independent, Foto: Sky News / Met Police
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies