Koľkým ľuďom zatiaľ polícia skontrolovala, či majú certifikát o negatívnom teste?

NETKY.SK • 6 November 2020, 12:58 • 2 min
Koľkým ľuďom zatiaľ polícia skontrolovala, či majú certifikát o negatívnom teste?

Slovenskí policajti majú po celoplošnou testovaní ďalšiu z úloh. Eviduje počet kontrol a prípadné uložené pokuty?

slovakia

left justify in out

Kontrolovať totiž musia ľudí v exteriéroch a interiéroch. Zistiť majú, či disponujú certifikátom o tom, že absolvovali akciu s názvom Spoločná zodpovednosť a zároveň, že ich test bol negatívny, aby nedochádzalo k šéreniu ochorenia COVID-19.

 

Nejde im o pokuty

Polícia informuje o tom, ako to kontroluje certifikát v niektorých miestach Slovenska. A fotografie uverejňuje zrejme aj pre odstrašujúci dôvod pre tých, ktorí neveria v kontroly. Polícia však zatiaľ neeviduje, koľko kontrol vykonala, ani koľko rozdala pokút. „Výšku pokút nevykazujeme, pretože nám nejde o vyberanie pokút, ale predovšetkým o prevenciu a záchranu ľudských životov,“ ubezpečila Denisa Bárdyová.

 

 

Od marca

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) SR však dodala, že policajti evidujú počet kontrol od začiatku marca, keď sa koronavírus dostal na Slovensko.

 

1659 karantén

„Od prvého nahlásenia udalosti (od začiatku marca) do 29.10.2020 sme v rámci územných obvodov jednotlivých krajských riaditeľstiev Policajného zboru preverovali porušenie lekárom stanovenej karantény (§ 56 zákona č. 355/2007) v 4339 prípadoch, z ktorých sa potvrdilo 1659,“ vysvetlila s tým, že strážcovia zákona a poriadku kontrolovali aj ďalšie povinnosti a zákazy.

 

 

2868 bez rúška

„Porušenie zákazu otvorenia prevádzok (§ 57 zákona č. 355/2007) sme preverovali v 1183, z ktorých sme riešili 4146,“ dodala hovorkyňa s dôvetkom, že sa riešila aj oblasť prekrytia horných dýchacích ciest. „Porušenie povinnosti nosenia rúška (§ 32 zákona č. 42/1994) sme preverovali v 4947 prípadoch, z ktorých sa potvrdilo porušenie tejto povinnosti v 2868 prípadoch,“ uzavrela Denisa Bárdyová.

 

Rúška si môžete kúpiť aj u nás na stránke shop.netky.sk, rovnako tam nájdete aj dezinfekčné gély.
Prečítajte si aj aké čísla pribudli za štvrtok.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies