Výpadky elektriny pre silný vietor pocítilo 45.000 odberných miest na východe

NETKY.SK • 28 Marec 2023, 15:15 • 2 min
Výpadky elektriny pre silný vietor pocítilo 45.000 odberných miest na východe

KOŠICE/PREŠOV - Približne 45.000 odberných miest na distribučnom území Východoslovenskej distribučnej (VSD) pocítilo výpadky elektriny v dôsledku silného vetra.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla hovorkyňa spoločnosti Andrea Danihelová, od pondelkového (27. 3.) večera do utorkového rána zaznamenali spolu 180 porúch na vysokonapäťovej a nízkonapäťovej úrovni. "Vplyvom počasia padali vyvrátené stromy a zlomené konáre na elektroenergetické vedenia a poškodili ich. Najzasiahnutejšími lokalitami boli okres Michalovce a okolie, Košice a Košice-okolie a v skorých ranných hodinách aj okres Spišská Nová Ves," spresnila.

 

Na odstraňovaní porúch v distribučnej sústave podľa jej slov pracovali posilnené tímy dispečerského riadenia a priamo v teréne rovnako posilnené tímy prevádzky sietí VSD. "K poludniu sa im podarilo znížiť počet porúch na 13 na vysokonapäťovej úrovni a 107 na nízkonapäťovej úrovni, pre ktoré zostalo elektrinou nezásobených necelých 1700 odberných miest, a to v lokalitách Košice-Myslava, Levočská dolina, Úhorná, Drnava," doplnila Danihelová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona