Vo Philadelphii polícia zastrelila ďalšieho Afroameričana, úrady tam vydali zákaz vychádzania

NETKY.SK • 29 Október 2020, 10:05 • 2 min
Vo Philadelphii polícia zastrelila ďalšieho Afroameričana, úrady tam vydali zákaz vychádzania

PHILADELPHIA - V americkom meste Philadelphia platí od stredy 21.00 hodiny miestneho času zákaz vychádzania. Dôvodom je obava z násilností.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajský portál BBC. Úrady tým reagujú na násilnosti a prípady rabovania, ktoré sprevádzajú najnovšiu vlnu demonštrácií proti rasizmu.

 

Nepokoje prepukli v pondelok potom, čo polícia zastrelila ďalšieho Afroameričana. V pondelok a utorok utrpelo zranenia vyše 50 príslušníkov bezpečnostných zložiek. Zadržaných bolo viac ako 170 osôb, v 53 prípadoch úrady vzniesli obvinenia pre trestný skutok vlámania.

 



Dvadsaťsedemročný Walter Wallace v čase smrti podľa rodiny bojoval s psychickými problémami. Policajti tvrdia, že strieľali, pretože odmietal odhodiť nôž, ktorý držal. Wallace však podľa právnika trpel bipolárnou poruchou, čo jeho manželka policajtom pred streľbou povedala.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Policajt, ktorý zabil Afroameričana Georgea Floyda, bol prepustený na kauciu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies