Slovenská platforma zbiera nápady ako bojovať proti koronavírusu

NETKY.SK • 17 Marec 2020, 12:33 • 2 min
Slovenská platforma zbiera nápady ako bojovať proti koronavírusu

BRATISLAVA - Na Slovensku vznikla občianska iniciatíva hackvirus.sk, ktorej ambíciou je dať dohromady všetky dobré nápady ako aj technologické riešenia na pomoc v boji proti ochoreniu COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Riešenie pre ľudí

Jej iniciátori chcú na základe získaných podnetov a nápadov zorganizovať online hackaton, výsledkom ktorého by malo byť technologické riešenie pre ľudí. "Už pri zakladaní tejto platformy sme registrovali, že viaceré firmy či jednotlivci sa snažia vyvíjať riešenia, ktoré by ľuďom pomáhali zvládnuť epidémiu alebo bojovať s ňou," uviedol jeden z iniciátorov hackvirus.sk Andrej Krúpa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @hackvirus.sk,

 

Podľa neho sú iniciatóri platformy presvedčení, že všetky dobré nápady je potrebné dať pod jednu strechu, aby vznikli skutočne účinné technologické riešenia. V spolupráci s odborníkmi vytipovali päť hlavných oblastí, na ktoré by sa mali technologické riešenia zamerať.

 

img

 

Dostupnosť liekov

Jednou z nich je aj včasná eliminácia hoaxov, v snahe čo najviac znížiť paniku obyvateľstva. Veľmi dôležité je pomôcť seniorom, minimalizovať pohyb ľudí, zabezpečiť informovanosť o naskladnení potravín, liekov a hovoriť o miestach ich dostupnosti. 

 

img

 

Podnety od ľudí sa prijímajú

Zamerať sa je potrebné aj na uľahčenie organizácie transferu ľudí na testovanie. Tieto návrhy sa podľa iniciátorov budú finalizovať aj na základe konkrétnych podnetov či návrhov, ktoré dostanú od ľudí či odborníkov v tejto oblasti. Finálne témy potom budú východiskom pre technológov, ktorí sa zapoja do online hackatonu. Predbežne by sa mal konať 21. a 22. marca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies