Výnosy NDS z výberu mýta zaostávajú za očakávaniami o desatinu

NETKY.SK • 29 Október 2010, 07:18 • 2 min
Výnosy NDS z výberu mýta zaostávajú za očakávaniami o desatinu

Výnosy NDS z výberu mýta zaostávajú za očakávaniami o desatinu

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo predpokladané výnosy z predaja diaľničných nálepiek za rok 2010 by mali prekonať očakávania Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) o 5 %, zisk z mýta zaostáva za odhadmi o 10 %. Na dnešnej konferencii Medzinárodného klubu SR, ktorá sa konala v Bratislave, o tom informoval finančný riaditeľ NDS, a. s., Milan Gajdoš.
      K 30. septembru 2010 utŕžila NDS z predaja nálepiek 30 miliónov eur, čo je o 1,5 milióna eur viac, ako predpokladala. Do konca roka očakáva ich celkový predaj v hodnote 35 miliónov eur.
      "Pri výbere mýta tie správy nie sú až také pozitívne. Kým na začiatku roka sa plánovalo, že mýto ovplyvní výnosy NDS na úrovni 153 miliónov eur, reálne očakávania ku koncu roka sa blížia k 137 miliónom eur. To dostáva NDS do pozície, že musela pristúpiť k redukcii nákladov na rok 2010, čo sa môže čiastočne dotknúť aj čiastočných opráv diaľnic a rýchlostných ciest," vysvetlil Gajdoš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies