VIDEO: Protest Smeru-SD podporili stovky ľudí. Robert Fico kritizoval vládu i prezidentku

NETKY.SK • 17 November 2021, 15:06 • 2 min
VIDEO: Protest Smeru-SD podporili stovky ľudí. Robert Fico kritizoval vládu i prezidentku

BRATISLAVA - Vedenie Smeru-SD položilo vence k pamätníku Alexandra Dubčeka pred budovou Národnej rady (NR) SR. S príhovormi vystúpili Juraj Blanár i šéf strany, ktorá mala predtým svoj výročný snem.

slovakia

left justify in out

Na protestné zhromaždenie prišli v stredu stovky ľudí, zaplnili celé námestie pred parlamentom. "Preto sme sem prišli, aby sme sa poklonili veľkému humanistovi, sociálnemu demokratovi Alexandrovi Dubčekovi," vyhlásil podpredseda strany Juraj Blanár. Dodal, že 17. novembra si pripomíname Deň boja za demokraciu a slobodu. Poukázal pritom na aktuálnu situáciu a kritizoval vládu, ktorá podľa neho zabudla na 100. výročie narodenia Dubčeka.

 

img

 

Líder Smeru-SD Robert Fico zas poznamenal, že na mieste sú ozbrojení policajti. Podľa vlastných slov im nechce vyčítať, že si robia svoju prácu, odkázal však dočasne poverenému prezidentovi Policajného zboru Štefanovi Hamranovi a ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO), že na proteste sú slušní ľudia.

 

Prečítajte si tiež: Hlas-SD vyzval prezidentku zvolať okrúhly stôl strán k zmene ústavy a referendu

 

Podotkol, že občania sú nahnevaní a stúpa agresivita. Na riešenie by však podľa neho stačilo prijímať rozumné opatrenia na boj s pandémiou. Kritizoval vládu aj pre neriešenie zdražovania a prezidentku SR Zuzanu Čaputovú za zmarenie referenda. Nevylúčil opätovný zber podpisov pod referendum za predčasné voľby. "Nech žije Dubček! Nech žije Slovensko! Za predčasné parlamentné voľby!" ukončil prejav.

 

 

Dav na námestí skandoval rôzne heslá, napríklad aj "rúška dole", po Ficovom prejave zas "nech žije Smer". Časť protestujúcich ostala na mieste aj po odchode vedenia strany. Na mieste sú naďalej pripravení príslušníci Policajného zboru. Počas akcie nepúšťali verejnosť priamo k budove parlamentu. 

 

Možno vás zaujme: Eduard Heger reagoval na protesty študentov: Je to nedorozumenie!

 

Strana mala v stredu aj výročný snem, kde Robert Fico predstavil víziu do budúcna. Víťazstvo vo voľbách označil za reálny cieľ. Do budúcna podľa neho bude treba naprávať škody, ktoré napáchala súčasná vláda v sociálnej oblasti i v oblasti právneho štátu. Vyhlásil, že Smer-SD by si mal klásť najvyššie ciele, teda urobiť maximum pre víťazstvo v parlamentných voľbách.

 

 

"Nevyslovujem to ako zbožné želanie, ale ako reálny cieľ, lebo viem, ako sa vyvíja slovenská politika," povedal. Je presvedčený, že Smer-SD bude medzi favoritmi na víťazstvo vo voľbách, pretože má na to všetky predpoklady. Deklaroval, že Smer-SD je sociálne, demokraticky, protifašisticky a proeurópsky orientovaná strana. To podľa neho stanovuje rámec na povolebné spolupráce. Za najprirodzenejšiu označil spoluprácu s Hlasom-SD.

 

K téme: REPORTÁŽ - Robert Fico: "Tento štát je v prdeli. Ale totálnej."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies