Vyjednávač EÚ pre brexit odmietol rozhodujúci prvok plánu britskej vlády

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 06:11 • 2 min
Vyjednávač EÚ pre brexit odmietol rozhodujúci prvok plánu britskej vlády

BRUSEL - Hlavný vyjednávač EÚ pre ukončenie členstva Británie sa vo štvrtok vyjadril, že zvyšok tohto bloku nikdy nedovolí, aby nečlenská krajina vyberala clá v jeho mene.

slovakia

left justify in out

Zasadil tak úder plánu britskej vlády, ktorý sa týka vzťahov Británie s EÚ po tzv. brexite.

 

Súčasťou plánu, ktorý Londýn predstavil tento mesiac, je i myšlienka, že Británia by po brexite mala zo začiatku stále vyberať colné poplatky EÚ pri dovoze tovaru, ktorý smeruje do inej krajiny.

 

Na základe dohodnutého kolektívneho postoja britskej vlády k otázkam brexitu má Spojené kráľovstvo aj po vystúpení z EÚ tvoriť so zvyškom tohto bloku zónu voľného obchodu. Tá by sa mala týkať tovaru, nie však služieb, ktoré predstavujú prevažnú časť britskej ekonomiky.

 

Vyjednávač EÚ Michel Barnier rokoval vo štvrtok s novým britským ministrom pre brexit Dominicom Raabom. Predošlý minister David Davis odstúpil práve pre nezhody s premiérkou Theresou Mayovou ohľadne spomínaného plánu, považovaného zástancami brexitu za príliš "mäkký".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies