Môžeme sa tešiť, do tejto krajiny už nebudeme potrebovať víza!

NETKY.SK • 1 August 2019, 12:18 • 2 min
Môžeme sa tešiť, do tejto krajiny už nebudeme potrebovať víza!

Radi cestujete? Ak ste si plánovali výlet do tejto krajiny, máme pre vás skvelú správu!

slovakia

left justify in out

Stále máme v živej pamäti, ako sa počas Veľkej noci, konkrétne 21. apríla tohto roka, odohral na Srí Lanke masaker,  ktorý zmenil celú krajinu. Na mnohé hotely a kostoly zaútočili bojovníci Islamského štátu a o život pripravili viac ako 250 ľudí, z toho 42 turistov z celého sveta.

 

Je logické, že po podobných incidentoch rapídne klesá záujem o krajiny, v ktorých sa teroristické útoky odohrajú. To pocítila aj Srí Lanka, ktorej tretím najväčším zdrojom príjmu je práve turizmus. A tak sa vláda rozhodla, že cestovateľov skúsi motivovať, aby sa pomaly začali vracať. V máji tohto roka totiž miestny turizmus klesol o 71 percent, čo krajina významne pocítila.

 

img

 

Srílanská vláda rozhodla, že zruší víza pre zahraničných turistov zo 48 krajín sveta, medzi ktorými sme aj my. Pri ceste na Srí Lanku by ste pred tým za víza zaplatili 20-40 dolárov, teraz povinnosť vybavovania tohto administratívneho úkonu odpadá.

 

Vláda však rozhodla, že víza zruší na šesť mesiacov. Na základe výsledkov odborníci vyhodnotia stratu a rozhodnú sa, ako budú postupovať ďalej, či vízovú povinnosť obnovia, alebo budeme do tejto exotickej krajiny i naďalej cestovať bez víz.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies