Vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej k posledným vyhláseniam bývalého premiéra Igora Matoviča

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 15:51 • 2 min
Vyjadrenie  prezidentky Zuzany Čaputovej k posledným vyhláseniam bývalého premiéra Igora Matoviča

BRATISLAVA - Na slová ministra financií už zareagovala i strana Sloboda a Solidarita.

slovakia

left justify in out

Bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič, sa pred pár hodinami pustil do slovného útoku voči prezidentke Zuzane Čaputovej. My vám prinášame jej vyhlásenie  a taktiež vyjadrenie Richarda Sulíka k danej téme. 

 

Viac o slovách Igora Matoviča tu: Igor Matovič opäť zaútočil na prezidentku. Čo jej odkázal?

 

Podanie prorodinného balíčka na ÚS prezidentka avizovala už pred prelomením jej veta poslancami Národnej rady SR. „Podala som návrh na Ústavný súd SR na preskúmanie súladu právnych predpisov a pozastavenie účinnosti,“ konštatovala prezidentka. Najnovšeie vyjadrenie Igora Matoviča na sociálnej sieti, považuje podľa jej hovorcu Martina Strižilinca za manipulatívne a klamlivé. ( Uviedol pre SITA)

 

Zuzana Čaputová dlhodobo tvrdí že nie je proti pomoci rodinám, ale robí to preto, lebo chce, aby rodiny dostávali adresnú, včasnú a dostatočne účinnú pomoc, ktorú si môžeme dovoliť, a o ktorej sa rozhodne legitímnym spôsobom so zapojením všetkých, ktorí ju budú musieť nakoniec vo svojich rozpočtoch zaplatiť." 

 

img

 

Vyjadrenie SaS

 

K najnovším udalostiam sa vyjadril aj šéf liberálov Richard Sulík. „Rozhodnutie prezidentky potvrdilo dôležitosť systému bŕzd a protiváh v demokracii. Toto je jasný signál, že parlament a vláda nemôžu svojvoľne porušovať zákon. Pani prezidentka využila svoje ústavné kompetencie, zatiaľ čo Igor Matovič pri znásilňovaní legislatívneho procesu porušil zákon. Kritika na ňu je v tejto veci preto neoprávnená,“ uviedol minister Sulík. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Joe Biden: „Snívam o tom, že Izrael a Palestína budú raz žiť v mieri."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies