Výhražanie sa smrťou na škole: 18-ročného mladíka v Trenčíne obvinili, hrozí mu odňatie slobody

NETKY.SK • 17 Január 2024, 10:38 • 2 min
Výhražanie sa smrťou na škole: 18-ročného mladíka v Trenčíne obvinili, hrozí mu odňatie slobody

TRENČÍN - 18-ročný mladík z mesta Trenčín bol obvinený z vyhrážok smrťou so zbraňou na strednej škole. Polícia zasiahla okamžite, obmedzila jeho slobodu a podala podnet na väzobné stíhanie.

slovakia

left justify in out

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie  18 – ročnému mladíkovi za prečin Násilie proti skupine obyvateľov. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že dňa 15.1.2024 v ranných hodinách na strednej škole v Trenčíne obvinený bez predchádzajúceho slovného a fyzického konfliktu pred svojimi spolužiakmi uviedol, že chodí na strelnicu a má zbraň, konkrétne revolver. Tento prinesie do školy a to tam vystrieľa. Taktiež povedal, že história sa zopakuje. Následne jeden zo spolužiakov, ktorý to počul, nahlásil uvedenú vec riaditeľovi školy. Týmto konaním sa obvinený skupine obyvateľov a to spolužiakom vyhrážal smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou a čin spáchal závažnejším spôsobom konania – so zbraňou.

 

Na miesto bola privolaná hliadka polície, ktorá mladého muža v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník z Trenčína podal podnet na jeho väzobné trestné stíhanie a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd.

 

V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Trenčíne, Foto: Topky / Getty Images (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies