Vydarené dvojdňové letecké dni navštívilo viac ako 100.000 divákov

NETKY.SK • 3 September 2012, 07:10 • 2 min
 Vydarené dvojdňové letecké dni navštívilo viac ako 100.000 divákov

Vydarené dvojdňové letecké dni navštívilo viac ako 100. 000 divákov - Zaujímavosti Viac ako 100.

slovakia

left justify in out

imgViac ako 100.000 divákov zavítalo včera a dnes na Medzinárodné letecké dni SAIF 2012 na Letisko Sliač. Obrovský záujem divákov podnietila prítomnosť takmer stovky lietadiel a vrtuľníkov zo 14 krajín sveta a dnes aj takmer ideálne počasie.

"Dnešný program bol takmer identický so včerajším, diváci ráno dokonca mohli uvidieť nízky prelet amerického transportéra C-17 Globemaster, ktorý mal práve v tomto čase namierené z Maďarska do Poľska a jeho osádka využila naše letecké dni, aby sa so svojim strojom predviedla," povedal TASR hovorca leteckých dní Peter Hajnala. "Ľudia boli dosť prekvapení, keďže tento stroj je objemovo ešte väčší, ako tu prítomný americký bombardér B-52," dodal.

Na druhej strane z programu vypadla ukážka historických lietadiel z Českej republiky, ktoré spoza hraníc nemohli priletieť kvôli tamojšiemu zlému počasiu a nekonalo sa ani vystúpenie na Slovensku známeho maďarského akrobata Zoltána Veresa. "Úplný záver leteckých dní, krátko pred 17 hodinou bude patriť sólovému vystúpeniu slovenského pilota Mariána Bukovského na stíhačke Mig-29," pripomenul Hajnala.

Podľa reakcií divákov, ktorí na Sliač prišli prakticky zo všetkých kútov Slovenska, ako aj z okolitých štátov, po oba dni najviac zaujali letecké súboje dvoch stíhačiek MiG-29, ktoré pilotovali slovenskí vojenskí piloti, ale aj skupinová šou talianskych Frecce Tricolori.

Podujatie organizovala Slovenská letecká agentúra ako súčasť osláv 68. výročia SNP. Hlavnými programovými partnermi bolo Ministerstvo obrany SR a Ministerstvo vnútra SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies