Putin označil zadržanie Rusov v Bielorusku za operáciu Ukrajiny a USA

NETKY.SK • 2 September 2020, 13:42 • 2 min
Putin označil zadržanie Rusov v Bielorusku za operáciu Ukrajiny a USA

MOSKVA - Incident so zadržaním Rusov v Bielorusku je spoločnou operáciou ukrajinských a amerických špeciálnych služieb. Už je to potvrdené, uviedol ruský prezident Vladimír Putin.

slovakia

left justify in out

Generálna prokuratúra Ruskej federácie predtým informovala, že 32 Rusov zadržaných v Bielorusku sa v súčasnosti už nachádza v Rusku. Jeden z ruských občanov zadržaných v Bielorusku, ktorý má tiež bieloruské občianstvo, zostal v krajine. Generálna prokuratúra poznamenala, že návrat ruských občanov do Ruskej federácie sa uskutočnil v súlade s normami medzinárodného práva a vnútroštátnymi zákonmi.

 

Špeciálna akcia

„Teraz je to už zrejmé. Toto bola akcia špeciálnych služieb. Títo ľudia, ktorých ste spomínali, boli zneužitý na ich presun na územie Bieloruska a stanovenie im úplne legálnych cieľov, oni museli, ako im bolo povedané, odísť do tretích krajín - Latinskej Ameriky alebo na Blízky východ, na absolútne legálnu prácu. V skutočnosti boli odvlečení na územie Bieloruska a predstavili ich tam ako možnú údernú silu na zvrátenie situácie počas predvolebnej kampane,“ povedal Vladimír Putin v rozhovore pre televízny kanál Rusko 1.

 

img

 

Vlákanie

Rusov tak podľa Putina doslova vlákali a „pretiahli cez hranice". „Mimochodom, naši pohraničníci ich nechceli pustiť cez hranice a preto by nemohli vycestovať z Ruska. Ale podľa sfalšovaných dokladov boli fakticky unesené. Táto operácia bola uskutočnená ukrajinskými službami spolu s americkými. Teraz je to už potvrdené," poznamenal ruský prezident.

 

Dve stovky

Bieloruské úrady 29. júla informovali o zadržaní 33 ruských občanov, ktorí sú podľa Minsku bojovníkmi súkromnej vojenskej spoločnosti. Podľa spravodajských služieb predtým boli prijaté informácie o príchode viac ako 200 bojovníkov do Bieloruska s cieľom destabilizovať situáciu počas predvolebnej kampane.

 

img

 

Nezasahovalo

Ako už predtým uviedol tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov, Rusi zadržaní v Bielorusku sú zamestnancami súkromnej bezpečnostnej spoločnosti, boli na dohodnutej pracovnej ceste a zmeškali svoj let. Zadržaní sa podľa tlačového tajomníka nedopustili protiprávneho konania a Rusko nezasahovalo a nezasahuje do vnútorných záležitosti Bieloruska.

            



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies