Na Slovensko smeruje skvapalnený plyn. Dokedy nám vydrží?

NETKY.SK • 28 Február 2022, 06:52 • 2 min
Na Slovensko smeruje skvapalnený plyn. Dokedy nám vydrží?

BRATISLAVA - Skvapalnený plyn (LNG), ktorý preváža tanker, už smeruje do slovenských zásobníkov. Informoval o tom minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

slovakia

left justify in out

Vďaka tejto dodávke budeme mať pohodlne dosť plynu až do konca marca alebo do konca vykurovacej sezóny nielen pre domácnosti, ale aj pre podniky, a to bez akýchkoľvek prerušení,“ skonštatoval minister.

 

 

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) podľa slov Sulíka diverzifikuje nielen trasy, ale aj zdroje, aby Slovensko nebolo závislé od plynu cez Ukrajinu. „V týchto aktivitách budeme ďalej pokračovať,“ poznamenal.

 

SPP má v rámci obchodovania na európskych komoditných trhoch prístup k rôznym zdrojom plynu. V piatok podnik informoval, že s cieľom diverzifikácie zdrojov prvýkrát uzavrel zmluvu na nákup LNG v objeme 80 miliónov kubických metrov. Tanker má doraziť do terminálu na chorvátskom ostrove Krk. SPP bude mať vzhľadom na obchodné opatrenia LNG k dispozícii už od 1. marca. Táto dodávka je ďalším z opatrení na posilnenie bezpečnosti dodávok plynu na Slovensko.

 

Možno vás zaujme: Slovenský portál odkrýva majiteľov akvaparkov či skirezortov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies