Vychádza nový román Smäd z pera nórskeho autora Jo Nesboa

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 18:01 • 2 min
Vychádza nový román Smäd z pera nórskeho autora Jo Nesboa

BRATISLAVA – Pod názvom Smäd prichádza dnes na pulty slovenských knižných obchodov nový román nórskeho spisovateľa Jo Nesboa. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Andrea Coddington.

slovakia

left justify in out

Harry Hole je späť. Už sa nevenuje policajnej práci. Úplne neplánovane sa stal majiteľom baru, ale ešte predtým prednášal na vysokej škole. Konečne sa oženil s Rachel, jeho dlhoročnou láskou, ktorú opúšťal, opäť nachádzal a usadil sa. A čo je najdôležitejšie, prestal piť. V tomto príbehu sa pod obraz boží ožerie len jediný raz. Už to nie je starý dobrý Harry, teraz je to milujúci manžel a nevlastný otec. Táto idylka však netrvá dlho.

 

V Osle nájdu mŕtve ženské telo vo vlastnom byte obete. Na krku má stopy po železnom chrupe a z tela vycicanú krv. Vyšetrovací tím vedie Katrine Brattová. Vraždy odkazujú na prejavy vampirizmu, ktorý mnohí kriminálni psychológovia vnímajú veľmi kontroverzne. Pribúdajú ďalšie obete, ale spája ich jedno: všetky ženy boli aktívne na internetovej zoznamke. Harry Hole si už tri roky užíva pokojný rodinný život a odovzdáva svoje skúsenosti nádejným vyšetrovateľom na policajnej škole. Osud ho však prinúti vrátiť sa do hry. Vytvorí paralelný vyšetrovací tím. Jedine on vidí za brutálnymi vraždami aj iný motív. Je vrahom skutočne vampirista?

 

Jo Nesbo (1960) je súčasný nórsky spisovateľ, hudobník, pôvodným povolaním ekonóm a finančný analytik. Za svoje kriminálne romány získal množstvo literárnych ocenení. Patrí medzi najprekladanejších autorov súčasnosti. Jeho knihy vyšli v 50 jazykoch, predal viac než 30 miliónov výtlačkov. Vo svete aj u nás si získal čitateľov sériou krimi príbehov so svojráznym inšpektorom Harrym Holem. Smäd je jedenástou knihou s kultovým kriminalistom. Okrem ústredného motívu aj v tomto krimi románe rozohráva viaceré dejové línie. Venuje sa korupcii, túžbe po moci, rafinovaným vražedným metódam i osobnému životu vyšetrovateľov.

 

Vo vydavateľstve Ikar od autora vyšlo: Séria s Harrym Holem: Netopierí muž (2014), Šváby (2015), Zrada (2008), Bohyňa pomsty (2010), Diablova hviezda (2010), Spasiteľ (2012), Snehuliak (2012), Pancierové srdce (2013), Prízraky (2013), Polícia (2014), samostatné krimi romány: Headhunters – Lovci mozgov (2012), Syn (2014), Krv na snehu (2015) a Polnočné slnko (2015)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies