Výbuch vlaku v Kanade zabil pravdepodobne až 60 ľudí

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 20:02 • 2 min
Výbuch vlaku v Kanade zabil pravdepodobne až 60 ľudí

LAC-MÉGANTIC - Počet mŕtvych alebo nezvestných v súvislosti s výbuchom vlaku, ktorý v sobotu otriasol malým kanadským mestečkom Lac-Mégantic, narástol už na 60.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informovala miestna polícia. Oficiálny počet obetí tragédie sa zatiaľ ustálil na počte 15, podľa záchranárov však pravdepodobne napokon stúpne až na spomínaných 60.

K tragédii v meste Lac-Mégantic s približne 6000 obyvateľov došlo v sobotu nadránom miestneho času po tom, ako zo stanice vzdialenej 13 kilometrov ušla odstavená súprava 72 vozňov naložených ropou. Séria výbuchov a požiar kompletne zničili asi 30 budov a okolo 2000 ľudí museli evakuovať. Plamene sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až po vyše 18 hodinách. Príčina nešťastia je v štádiu vyšetrovania. Hovorca železničnej spoločnosti Montreal, Maine & Atlantic Railway, ktorej súprava patrila, pre agentúru AFP uviedol, že vozne sa z neznámeho dôvodu rozbehli po zastavení v susednom meste Nantes, kde sa mala striedať vlaková čata. Vlak smeroval z amerického štátu Severná Dakota do rafinérie v kanadskej provincii New Brunswick.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies