Výbuch v skladisku zbraní v Číne pripravil o život 17 vojakov

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 18:00 • 2 min
Výbuch v skladisku zbraní v Číne pripravil o život 17 vojakov

PEKING - Náhodný výbuch v skladisku zbraní v čínskom meste Cheng-jang pripravil o život 17 vojakov, ktorí práve narábali so zásobami munície.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu došlo v utorok popoludní v stredočínskej provincii Chu-nan, informoval dnes s odvolaním sa na štátne médiá denník The Guardian.
     

Pri incidente neutrpeli zranenia žiadni civilisti. Skladisko sa nachádza na vidieckom predmestí Cheng-jangu. Čínska armáda podlieha vysokému stupňu utajenia a údaje o explóziách, leteckých haváriách a iných nehodách sú zvyčajne prísne kontrolované. Prípad vyšetruje polícia, príčiny zatiaľ nie sú známe.
     

Čínske ozbrojené sily s počtom 2,3 milióna členov sú najväčšími na svete. Počas uplynulých dvadsiatich rokov došlo k ich výraznej a nákladnej modernizácii, pokiaľ ide o vybavenie aj životné podmienky vojakov, bezpečnostná podmienky sú však naďalej nedostatočné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies