Výbuch v muničnom závode vo Vlašime má tri potvrdené obete

NETKY.SK • 22 September 2015, 17:18 • 2 min
Výbuch v muničnom závode vo Vlašime má tri potvrdené obete

PRAHA - Telá ďalších dvoch obetí vytiahli dnes záchranári zo zdemolovaného areálu závodu na výrobu munície spoločnosti Sellier & Bellot v meste Vlašim po tom, ako týmto objektom otriasol v pondelok silný výbuch strelného prachu. Informovala o tom Česká televízia (ČT) s odvolaním sa na hovorcu stredočeských hasičov Petra Svobodu.

slovakia

left justify in out

Úrady bezprostredne po tragédii informovali o jednej obeti, pričom smrť ďalších dvoch ľudí dnes potvrdil Svoboda. Všetkými obeťami sú zamestnanci závodu.

Na mieste pokračujú zaisťovacie práce, a to i v širšom okolí miesta explózie. Nie je preto isté, či sa vyšetrovatelia dostanú na miesto ešte dnes, dodala ČT. Ich práca následne potrvá niekoľko ďalších dní, dodala hovorkyňa polície mesta Benešov Eva Stulíková.

 

Výbuch strelného prachu hlásili hasičom z fabriky vo Vlašime, približne 60 kilometrov juhovýchodne od Prahy, v pondelok o 12.45 h. Vznikol v sklade materiálu na výrobu zápaliek, a to v okamihu, keď zamestnanec prenášal výbušninu v tégliku z miesta výroby do medziskladu.

 

Firma Sellier & Bellot vyrába strelivo, vojenskú muníciu, pyrotechnické výrobky či náboje pre športových strelcov. Podľa svojej internetovej stránky patrí k najstarším výrobcom streliva na svete, vyrába ho už od roku 1825. Tento rok oslavuje 190 rokov od svojho založenia. Od roku 2009 je jej majiteľom brazílska spoločnosť CBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies