Morbídni a čiernobieli – 10 zaujímavostí o sitkome Adams family, ktoré ste zaručene nevedeli

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 08:00 • 2 min
Morbídni a čiernobieli – 10 zaujímavostí o sitkome Adams family, ktoré ste zaručene nevedeli

Vo farebnom prevedení sa nevysielali a na televíznych obrazkovách vydržali krátke dva roky, no diváci si ich aj napriek týmto nedostatkom púšťajú už viac ako 53 rokov. Píšeme o rodine Adamsovcov, ktorá nie je práve typickou a úplne normálnou rodinou.

slovakia

left justify in out

Nezabudnuteľnú zvučku pozná asi každý, rovnako ako komorníka Lurcha. Stačí, ak si k nim domyslíte ostatných členov zvláštnej rodinky Adamsovcov a musíte sa usmiať takmer okamžite. Na notoricky známom sitkome vyrástli generácie aj slovenských divákov, no v čase, kedy ešte internet nebol a televízia vysielala čiernobielo, sa dalo o prekvapivých zaujímavostiach dozvedieť len veľmi ťažko. Ak vás však tento populárny sitkom v detstve chytil za srdce, možno vás niektorá z nasledujúcich informácií prekvapí rovnako ako nás. 

 

 

1. Lurch mal byť pôvodne ticho

 

Nie, nemal byť úplne nemý, ale nemal v scenári žiaden dialóg. Napokon však prehlásil svoju slávnu vetu „Zvonili ste?", čím rozosmial divákov, a tak mu tvorcovia do scenára dopísali o niečo viac riadkov. 

 

2. Vrecká Johna Astina, teda Gomeza boli plné azbestu 

 

Gomez bol známy tým, že zapálené cigary si odkladal do vreciek saka. Tvorcovia mu preto museli vrecká na všetkých sakách vystlať azbestom, ktorý cigary pochopiteľne uhasil. 

 

img

 

3. Dobré rodinné hodnoty

 

Napriek skutočnosti, že Adamsovci nie sú práve  tradičná rodina, si sitkom vyslúžil označenie ako „seriál, ktorý zobrazuje dobré rodinné hodnoty.“ Počasvysielania seriálu dokonca uznávaný psychiater Stephen Cox uviedol, že je to hlavne z dôvodu, že „v epizódach si nikto nerobí srandu z otca alebo matky, žiadne z detí nebolo nikdy zvýhodňované a láska bola zobrazovaná vždy naozaj vkusne. Navyše je to celé veľmi veľmi vtipné nevulgárnym spôsobom." 

 

4.  Lurch  predbehol Beatles

 

V čase vysielania seriálu a zároveň počas lavíny Beatles dostával herec veľké množstvo listov od dospievajúcich dievčat, preto o sebe vyhlasoval, že je roztomilejší ako slávna štvorica Britov. 

 

img

 

5.  Strýkom Festerom sa stal takmer niekto iný 

 

Po prvom konkurze pre rolu strýka Festera bol Jackie Coogan zamietnutý. Úlohu chcel však Jackie Coogan dostať  tak veľmi, že sa vrátil domov, oholil si hlavu a urobil mejkap spolu s kostýmom a vrátil sa. Vzali ho. 

 

6. Vždy morbídni a čienrobieli 

 

Seriál sa počas dvoch rokov nikdy nevysielal vo farbe. V podstate to ani nikdy nebolo potrebné, keďže najhlavnejším motívom rodiny Adamsovcov je práve čierna farba. V roku 1977 sa však všetky hlavné postavy zo seriálu stretli, aby spoločne nakrútili film Halloween with the New Addams Family, ktorý už farebný bol. Bolo to rozhodne zvláštne. 

 

img

 

7. Pugsley sa pôvodne volal inak  

 

Pôvodne sa mal volať Pubert, ale meno bolo zmenené, pretože v tej dobe bolo pre televíziu príliš nevhodné.

 

8. Jediný charakter, kotrý bol prenesený z animovaných filmov do televízie, bol bratranec Itt. 

 

Charles Addams dal všetkým postavám nové mená, jedine postava bratranca Itta mala pozmenené svoje originálne meno It (to) na Itt.

 

img

 

9. Morticia sa o svoju vizáž starala sama 

 

Carolyn trvalo dve hodiny pripraviť sa na natáčanie. Najprv si urobila bledý mejkap a potom si nasadila parochňu z dlhých čiernych ľudských vlasov.

 

img

 

10. Zdravý vzťah, ktorý prepísal históriu

 

Manželstvo Morticie a Gomeza je dodnes považované za jeden z „najzdravších vzťahov na televíznych obrazovkách“. Zároveň ide vôbec o prvý pár v americkom televíznom seriáli, ktorý mal aspoň „potichu“ nejaký sexuálny život.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies