Výbuch plynu v bytovke: Najmenej osem mŕtvych a desiatky zranených!

NETKY.SK • 7 August 2013, 07:01 • 2 min
Výbuch plynu v bytovke: Najmenej osem mŕtvych a desiatky zranených!

BUENOS AIRES - Najmenej osem ľudí prišlo o život a 63 ďalších osôb utrpelo v utorok zranenia pri výbuchu zemného plynu, ktorý otriasol bytovkou v argentínskom meste Rosario. Väčšinu centra mesta museli evakuovať. Informovali o tom miestne úrady, na ktoré sa odvolávali tlačové agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva provincie Santa Fé, Miguel Cappiello, uviedol, že záchranné tímy pátrajú v troskách budovy po ďalších desiatkach ľudí. Traja zranení sú podľa regionálneho ministra vo vážnom stave. Výbuch podľa predbežných zistení vyšetrovateľov spôsobil únik zemného plynu. Desaťposchodová budova je vážne poškodená. Explózia poškodila okná aj na okolitých domoch.

Hasičom trvalo niekoľko hodín, kým dostalo pod kontrolu oheň, ktorý sa rozhorel po výbuchu. Záchranári uzavreli prístup do okolia poškodeného bytového domu pre obavy, že by sa mohol zrútiť. Z bezpečnostných dôvodov evakuovali aj 11 škôl vo štvrti, kde k incidentu došlo.

Rosario, nachádzajúce sa 300 kilometrov severne od metropoly Buenos Aires, je tretím najväčším mestom Argentíny, v ktorom žije vyše milióna obyvateľov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies