Výbuch bomby v Pakistane má už najmenej 40 obetí

NETKY.SK • 30 Júl 2023, 18:30 • 2 min
Výbuch bomby v Pakistane má už najmenej 40 obetí

ISLAMABAD - Na najmenej 40 stúpol počet obetí nedeľného výbuchu bomby na politickom zhromaždení islamistickej strany na severozápade Pakistanu. Zranenia utrpelo zhruba 150 ľudí, niektorí z nich sú vo vážnom stave, potvrdili miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

K explózii došlo pred príchodom vysokého predstaviteľa tejto strany, ktorý mal na ceremónii vystúpiť, uviedol generálny inšpektor polície v provincii Chajbar Paštúnchvá. Dodal, že terčom útoku bola islamistická strana Džamíat-e-ulemá islám, ktorá usporiadala zjazd v meste Chár v regióne Bádžaur pri hraniciach s Afganistanom. Na mieste sa nachádzalo viac ako 400 členov a priaznivcov strany.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil, avšak AFP pripomína, že útok voči strane Džamíat-e-ulemá islám nedávno podnikla miestna pobočka teroristickej organizácie Islamský štát (IS)

Od návratu afganského Talibanu k moci v susednom Afganistane v roku 2021 došlo v Pakistane k prudkému nárastu počtu útokov. Provincia Chajbar Paštúnchvá sa považuje za baštu pakistanského Talibanu (Tehríke Tálibán Pákistán, TTP). Zhromaždenie sa konalo v rámci predvolebnej kampane pred parlamentnými voľbami, ktoré by mali v Pakistane konať na jeseň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA, AFP Foto: Politico
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies