VW neuvažuje o predaji niektorej zo značiek ani o zvýšení kapitálu

NETKY.SK • 7 Október 2016, 13:04 • 2 min
VW neuvažuje o predaji niektorej zo značiek ani o zvýšení kapitálu

WOLFSBURG - Volkswagen (VW) neuvažuje o predaji niektorej zo svojich značiek ani o zvýšení kapitálu, aby zvládol výdavky spojené s emisným škandálom. Uviedol to Hans Dieter Pötsch, predseda dozornej rady nemeckého koncernu, ktorý je najväčším výrobcom áut v Európe, v rozhovore pre noviny Börsen-Zeitung. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pötsch novinám povedal, že finančná situácia skupiny Volkswagen je solídna a automobilka má veľa možností, ako financovať náklady spojené s emisným škandálom. A to aj bez mimoriadnych opatrení, ako je zvýšenie kapitálových rezerv. Dodal, že VW vôbec neuvažuje o predaji niektorej zo svojich značiek.

 

Volkswagenom otriasol vlani obrovský škandál, najväčší v histórii firmy. Koncern sa minulý rok v septembri pod tlakom amerických úradov priznal, že do dieselových vozidiel nainštaloval softvér, ktorý mu umožnil manipulovať s emisiami a počas testovania zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Po celom svete jazdí zhruba 11 miliónov takýchto vozidiel, z toho približne 8,5 miliónov v Európe.

 

Automobilka teraz čelí hromadným žalobám nespokojných klientov aj pokutám regulačných úradov po celom svete. Volkswagen si odložil bokom 17,8 miliardy eur na náklady spojené s emisným škandálom.

 

Pötsch však podľa vlastných slov neočakáva, že VW by pre škandál potreboval ešte zvýšiť svoje finančné rezervy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies