V.ÚĽANY: V konzervárni, ktorú plánuje navštíviť premiérka, vznikol v noci požiar

NETKY.SK • 8 Apríl 2011, 07:45 • 2 min
V.ÚĽANY: V konzervárni, ktorú plánuje navštíviť premiérka, vznikol v noci požiar

V.ÚĽANY: V konzervárni, ktorú plánuje navštíviť premiérka, vznikol v noci požiar

slovakia

left justify in out

img

V konzervárni vo Veľkých Úľanoch, ktorú plánuje navštíviť dnes premiérka Iveta Radičová, vznikol v noci požiar. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Ivan Peťko.

"Operačný dôstojník vyslal na miesto udalosti troch príslušníkov HaZZ s technikou AHZS Atego a dvoch príslušníkov s technikou T-815 CAS 32, ktorí zistili, že požiar je v plechovej hale o rozmeroch cca 14 x 14 m a vedľa haly horeli tri 1000-litrové prázdne plastové nádrže na naftu, odpadový olej a nafta v menších prepravných obaloch, ako aj triediaci stroj na cibuľu," priblížil Peťko. V hale boli podľa jeho slov v plameňoch aj drevené časti stavby, horľavé časti strojov na spracovanie ovocia a zeleniny a plastové obaly priemyselného hnojiva. Pri oplotení horeli na dvoch miestach drevené palety a kartóny.

Hovorca pokračoval, že veliteľ zásahu po prieskume odpojil prívod elektrickej energie do objektu v rozvádzači trafostanice. "Na lokalizáciu požiaru sme nasadili dva vysokotlakové prúdy. Požiar sa podarilo lokalizovať od susedného skladu, ku ktorému bola hala pristavená," uviedol Peťko. V tomto sklade vykonali príslušníci HaZZ prieskum termokamerou. Postupne boli likvidované všetky ohniská požiaru a ochladzovaná plechová konštrukcia haly.

"Následkom požiaru vznikla majiteľovi objektu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 83.000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," uzavrel hovorca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies