AKTUALIZÁCIA: Všetky ukazovatele sa v SR podľa ministra zdravotníctva zhoršujú

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 18:56 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Všetky ukazovatele sa v SR podľa ministra zdravotníctva zhoršujú

BRATISLAVA - Zhoršujú sa viac-menej všetky ukazovatele. Minister zdravotníctva Marek Krajčí o tom informoval na tlačovej konferencii k aktuálnej epidemickej situácii.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA 

Na Slovensku sa podľa Krajčího očkuje rýchlosťou, ktorú nám umožňuje dodávka vakcín. V marci očakávame dodanie 413-tisíc dávok vakcín od konzorcia Pfizer/BioNTech. Ďalších takmer 357-tisíc dávok má prísť od AstraZenecy, Moderna by mala doraziť v počte 75-tisíc kusov. Očakávané dodávky vakcín Moderna a AstraZeneca však boli podľa ministra vyššie.

 

img

 

COVID automat na Slovensku 
Štvrtý stupeň varovania, teda čiernu farbu COVID-automatu, bude mať od budúceho týždňa 30 okresov. Ďalších 46 okresov sa zaradí do tretieho stupňa varovania, teda bordovej farby. Do druhého stupňa varovania budú patriť len tri okresy, a to Kežmarok, Medzilaborce a Tvrdošín.

 

Pôvodný článok 

Najhoršia situácia je v nemocniciach, kde opäť zaznamenávame rekord v počte hospitalizovaných a počet voľných ventilovaných lôžok je podľa ministra enormne nízky.

 

img

 

Rastie aj mobilita, ktorá sa zvyšuje z týždňa na týždeň. To podľa ministra hovorí o tzv. pandemickej únave. Obyvatelia majú problém s prísnym dodržiavaním opatrení, časť populácie ich však stále dodržiava.

Od pondelka sa mení očkovacia stratégia 

Vychádzať sa bude striktne z veku. Vakcínami Pfizer a Moderna sa od budúceho týždňa budú môcť očkovať osoby nad 70 rokov, veková hranica sa tak zníži o päť rokov.

 

img

 

Čo sa týka vakcíny AstraZeneca, konzílium odborníkov navrhuje, aby sa zvýšila veková hranica pacientov, ktorí sa ňou môžu očkovať, na 60 až 70 rokov. Predtým však odborníci odporúčajú konzultáciu s lekárom.

 

"Vakcína totiž môže mať výraznejšie vedľajšie účinky a preto je potrebné zhodnoť zdravotný stav pacienta," uviedol Krajčí.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies