O uzavretí vzdušného priestoru pre ruské lety sa môže rozhodnúť zakrátko

NETKY.SK • 27 Február 2022, 15:56 • 2 min
O uzavretí vzdušného priestoru pre ruské lety sa môže rozhodnúť zakrátko

BRATISLAVA – Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) predpokladá, že do 24 hodín by sa mohol uzavrieť vzdušný priestor Slovenska pre ruské lety. Povedal to po nedeľnom rokovaní vlády.

slovakia

left justify in out

Téma uzavretia vzdušného priestoru bola podľa neho na stole okamžite. Nateraz je však rozhodnutie také, že Slovensko postupuje koordinovane s ostatnými krajinami Európskej únie (EÚ). V nedeľu večer by pravdepodobne mala zasadnúť mimoriadna rada ministrov dopravy EÚ. Riešiť sa tam bude aj uzavretie vzdušného priestoru a „na pondelkovej (28. 2.) vláde môže padnúť rozhodnutie“, skonštatoval Doležal.

 

img

 

 

 

„Ja ako minister dopravy som pripravený okamžite implementovať rozhodnutie vlády SR,“ poznamenal. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) hovorí, že Slovensko má dôvod, prečo neuzavrelo vzdušný priestor pre ruské lety. Prosí ľudí, aby dôverovali vláde v tom, čo robí. Uzavretie svojho vzdušného priestoru pre ruské lety už oznámili krajiny ako Taliansko, Nemecko, Fínsko, Írsko, Veľká Británia, Česko, Poľsko, Bulharsko, Rumunsko, Dánsko, Litva, Lotyšsko, Estónsko či Estónsko.

 

Možno vás zaujme: Putin nariadil uvedenie jadrových síl do pohotovosti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies