Všetky antidopingové vzorky v Brazílii negatívne

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 10:03 • 2 min
Všetky antidopingové vzorky v Brazílii negatívne

RIO DE JANEIRO - Všetky vzorky na doping, ktoré odobrali futbalistom počas majstrovstiev sveta v Brazílii, boli dosiaľ negatívne. Informovala o tom Medzinárodná futbalová federácia, presnejšie šéf jej lekárskeho tímu Jiří Dvořák.

slovakia

left justify in out

Podľa neho všetkých 736 hráčov odovzdalo ešte pred turnajom vzorky krvi, ktoré použijú pre potreby ich biologických pasov. Dvaja náhodne vybratí hráči ich odovzdávajú aj po každom zápase.

 

Zhromažďovanie vzoriek skompletizovali v piatok minulý týždeň počas štvrťfinálových súbojov na MS 2014. Český emigrant žijúci vo Švajčiarsku Dvořák doplnil, že v dňoch, ktoré sú voľné medzi dvoma zápasmi, vzorky krvi neodoberajú. Tiež dodal, že všetky vzorky putovali na kontrolu do akreditovaného laboratória Svetovej antidopingovej agentúry do Lausanne.

 

Futbal je na základe výsledkov z ostatných rokov športom takmer bez dopingu. Zatiaľ posledná pozitívna vzorka zo svetového šampionátu sa týka argentínskej hviezdy Diega Maradonu ešte z MS 1994 v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies