Vrtuľníky USA evakuovali veliteľov ISIS z provincie Deir ez Zor

NETKY.SK • 30 December 2017, 22:35 • 2 min
Vrtuľníky USA evakuovali veliteľov ISIS z provincie Deir ez Zor

MOSKVA - Podľa agentúry SANA teroristi boli vyvezení do provincie Haseke. Helikoptéry Spojených štátov evakuovali veliteľov teroristického zoskupenia Islamský štát, z niekoľkých oblastí provincie Deir ez Zor, na východe Sýrie. O tom informovala agentúra SANA s odkazom na informácie získané od miestnych obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov agentúry velitelia Islamského štatu boli vyvezené na amerických vrtuľníkoch zo severných oblastí provincie Deir ez Zor do provincie Haseke, ktorá sa nachádza na severovýchode Sýrie. Zdroj uviedol, že podobná operácia pre evakuáciu teroristov ISIS sa vykonáva Spojenými štátmi už druhý krát.

 

Sýrska vláda tento týždeň poslala správu do OSN, v ktorej obvinila koalíciu na čele s USA v tom, že uzatvára transakcie s teroristickým zoskupením Islamský stať a koordinuje s ňou svoje činy. 14. novembra britská vysielacia spoločnosť BBC informovala, že medzinárodná koalícia na čele s USA a jej Sýrski spojenci uzatvorili dohodu, vďaka ktorej v októbri okolo 250 teroristov z Islamského štátu a 3,5-tisíc ich rodinných príslušníkov opustili mesto Rakka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies