Vražda Andrey Vlčekovej bola opäť pred súdom

NETKY.SK • 28 Január 2022, 15:41 • 2 min
Vražda Andrey Vlčekovej bola opäť pred súdom

TRNAVA - Na Okresnom súde (OS) v Trnave sa v piatok konalo na obnovenom konaní dokazovanie v prípade odsúdeného Miroslava Vlčeka. Zasadnutie súdu podľa hovorkyne Krajského súdu (KS) v Trnave Jany Kondákorovej odročil na marec.

slovakia

left justify in out

Miroslav Vlček si v apríli 2019 vypočul rozsudok KS v Trnave, a to 12 rokov odňatia slobody za obmedzenie osobnej slobody. Týkal sa únosu jeho bývalej manželky Andrey v roku 2016, na ktorom participovali ďalšie dve osoby. V lete tohto roka mali kriminalisti vo Veľkých Ripňanoch pri Topoľčanoch na mieste, kde muži Vlčekovi odovzdali unesenú, nájsť jej pozostatky v plastovom sude. Telo zrejme rozpustili v kyseline.

 

img

 

Špeciálna prokuratúra podala v septembri 2021 podľa Kondákorovej návrh na povolenie obnovy konania. „Aj rodina poškodenej má právo vedieť, čo sa s ňou v roku 2016 stalo,“ uviedol vtedy špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

 

Prečítajte si tiež: Ladislav Bašternák je na slobode

 

Zo suda, ktorý obsahoval kyselinu sírovú, sa podarilo zaistiť stopy, ktoré pripomínali fotokompozity využívané ako biele plomby. Znalecké skúmanie podľa neho potvrdilo, že išlo o zubné výplne, ktoré mali byť zo zubov uvoľnené chemickou deštrukciou. Nájdené stopy porovnali tiež s údajmi zo zdravotnej dokumentácie Andrey Vlčekovej. 

 

img

Daniel Lipšic

 

Možno vás zaujme: Dvaja obvinení v kauze Mýtnik uzavreli dohodu o vine a treste

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies