Obyvatelia španielskej obce sú vo vytržení, ktosi im do schránok vhadzuje peniaze!

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 08:36 • 2 min
Obyvatelia španielskej obce sú vo vytržení, ktosi im do schránok vhadzuje peniaze!

MADRID - Obyvateľov dedinky Villarramiel na severe Španielska v ostatných dňoch poriadne prekvapil neznámy darca, ktorý viacerým z nich do poštových schránok či pod dvere vhodil obálky s peniazmi.

slovakia

left justify in out

Od minulej stredy dostalo podľa slov miestnej starostky Nurie Simónovej obálky s hotovosťou do 100 eur približne 15 ľudí.

 

Dedinka má len čosi vyše 800 obyvateľov. Tí sa teraz snažia zistiť, prečo takéto dary dostali osoby, ktoré spolu zjavne nijako nesúvisia. Viaceré španielske médiá už neznámeho darcu titulovali ako Robina Hooda z Villarramielu. "Všetci sme zmätení a v očakávaní, keďže nevieme, odkiaľ tieto peniaze pochádzajú, ani kto je tým dobrodincom... Nevieme, o čo ide," povedala Simónová.

 

img

 

 

Starostka ďalej uviedla, že niektorí z obyvateľov dostali finančné sumy len v obyčajných hnedých obálkach. Viacerí ďalší k nim však podľa jej slov mali priložené aj ďalšie poznámky, obsahujúce ich mená či presné adresy - prípadne frázy ako "princezná domácnosti", doplnené obrázkom srdiečka.

 

img

 

"Vdova žijúca so svojím synom, páry s malými deťmi, staršie páry, bezdetné páry v strednom veku..." dodala Simónová na margo rozličných adresátov, medzi ktorými tak neexistuje nijaké zjavné prepojenie. Viacerí z tých, ktorí finančné dary dostali, zašli na políciu, prípadne do banky, aby to nahlásili, ale aj skontrolovali, či sú bankovky pravé - čo sa následne potvrdilo.

 

Polícia prípad vyšetrovať nezačala. Nikto si totiž dosiaľ nie je vedomý, že by v oblasti došlo k spáchaniu nejakého priestupku, respektíve že by peniaze mohli pochádzať z pochybných zdrojov, dodala starostka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies