Vrahovi z Vrbového pridali ďalšie dva roky za lúpež

NETKY.SK • 22 Február 2018, 12:41 • 2 min
Vrahovi z Vrbového pridali ďalšie dva roky za lúpež

TRNAVA – Krajský súd v Trnave dnes potvrdil súhrnný trest odňatia slobody v trvaní 21 rokov pre vraha a lupiča Róberta Reška z Vrbového v okrese Piešťany.

slovakia

left justify in out

Reško bol pôvodne za vraždu 23-ročného Mareka Kalužu právoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia, Okresný súd v Piešťanoch mu neskôr pridal ďalšie dva roky za lúpež fotoaparátu. Rozsudok je po dnešnom verdikte odvolacieho súdu právoplatný.

Marek Kaluža sa v septembri 2015 vo Vrbovom zastal muža, ktorého napadol vtedy 34-ročný Róbert Reško a jeho maloletý syn. Pomohol inému, no terčom útoku sa stal on. Po bitke päsťami aj kopancami utrpel devastačné poranenia hlavy, ktorým pri prevoze do piešťanskej nemocnice podľahol. Súd Reška poslal za to na 19 rokov do väzenia. Neskôr sa Okresný súd v Piešťanoch zaoberal lúpežou fotoaparátu z januára 2015, ktorá však nesúvisela s vraždou.

 

Fotoaparát Reško zobral mužovi z domu, v ktorom býval. Súd zrušil rozsudok za vraždu a vymeral mu súhrnný trest odňatia slobody v trvaní 21 rokov. Proti rozsudku sa odvolal prokurátor, ktorý žiadal zvýšiť trest až na 25 rokov, ako aj obžalovaný, ktorý chcel dosiahnuť zastavenie stíhania v tejto záležitosti. Krajský súd v Trnave dnes ch odvolania zamietol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies