VIDEO Atrakciu pre turistov v Estepone po pár hodinách zatvorili

NETKY.SK • 12 Máj 2019, 16:01 • 2 min
VIDEO Atrakciu pre turistov v Estepone po pár hodinách zatvorili

BRATISLAVA - Nová šmykľavka medzi dvoma ulicami španielskeho mesta Estepona, medzi ktorými je značný výškový rozdiel, mala zrýchliť cestu pre obyvateľov medzi jednotlivými časťami mesta, a mala byť tiež atrakciou pre turistov.

slovakia

left justify in out

Miestna radnica považovala 38-metrovú šmykľavku so sklonom 32 až 34 stupňov za veľmi dobrý nápad, až kým ju vo štvrtok nesprístupnila verejnosti a sociálne siete nezaplavili sťažnosti a fotografie doudieraných a vystrašených pasažierov novej atrakcie.

 


Na jednom zo zverejnených videí vidno muža stredného veku, ako sa kĺže dole šialenou rýchlosťou a následne ho to z jej konca nebezpečne vystrelí do vzduchu.

Podobné skúsenosti popisuje na Twitteri aj žena, ktorá zverejnila fotografiu svojho dobitého kolena. "Nezverejňujem fotku môjho zadku, ten vyzerá horšie. Šmykľavka v Estepone je poriadna blbosť, celá som sa doudierala. Nakoniec som z nej letela dva metre a policajti sa na mne smiali," napísala.

 


Firma, ktorá šmykľavku vybudovala uvádza, že je určite bezpečná a osoby sťažujúce sa na zranenia zrejme nedodržali bezpečnostné predpisy. Ľudia, ktorí atrakciu vyskúšali, však nesúhlasia. "Ako dlho by trvalo opitému zahraničnému turistovi, aby na tomto čude prišiel o život?" pýta sa jeden z miestnych obyvateľov.

"Tá šmykľavka je výborný nápad. Zubári si musia mädliť ruky," pridáva su druhý.

Úrady nakoniec po niekoľkých hodinách rozhodli o zatvorení atrakcie a znovu ju otvoria len v prípade, ak prejde novými bezpečnostnými testami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona